Mireille Mathieu va sustine un concert in castelul marchizului de Sade

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cantareata franceza Mireille Mathieu, in varsta de 72 de ani, va sustine un concert pe 26 iulie in ruinele castelului marchizului de Sade in cadrul unui festival organizat in sudul Frantei, au anuntat luni organizatorii evenimentului, citati de AFP si titrati de Agerpres.

Ultimele ei concerte in Franta dateaza din 2014, cand artista a sarbatorit implinirea a 50 de ani de la debutul carierei sale. De atunci, Mireille Mathieu a cantat cu regularitate in strainatate, in special in tari din Europa de Est. Anul trecut, Mireille Mathieu si-a lansat cel de-al 44-lea album de studio, ce contine inregistrari cu arii celebre din muzica clasica.

Renumita cantareata franceza va sustine un concert la sfarsitul lunii iulie in cadrul celei de-a 19-a editii a Festivalului din Lacoste. Infiintat in anul 2000 de creatorul de moda Pierre Cardin, proprietarul castelului local ce a apartinut marchizului de Sade, acest festival este dedicat teatrului, dansului si artei lirice.

“Mireille Mathieu este o mare vedeta. Eu calatoresc mult si pot sa afirm ca ea este starul francez cel mai cunoscut in strainatate. Maria Callas imi spunea mereu ca Mireille este cea mai mare voce a Frantei”, a declarat pentru AFP Pierre Cardin, care va implini varsta de 97 de ani pe 2 iulie.

“Pentru mine este o mare onoare sa cant in acest sit istoric. Pierre Cardin este un pionier al modei. El este ambasadorul modei franceze in lume. Dupa primul meu concert la Olympia (o legendara sala de spectacole din Paris, n.r.) in 1965, am cantat la o receptie in resedinta lui, in prezenta lui Georges Pompidou”, fost presedinte francez, a relatat artista franceza.

In cadrul spectacolului pe care il va sustine in castelul din Lacoste, Mireille Mathieu va interpreta unele dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul sau.

Construit in secolul al XI-lea, castelul din Lacoste a fost lasat mostenire in 1716 lui Gaspard Francois de Sade, bunicul celebrului marchiz, care a trait acolo mai multi ani si a infiintat un teatru. Edificiul a fost distrus in timpul Revolutiei Franceze. Scriitor francez, marchizul de Sade a devenit celebru prin textele sale erotice si pornografice impregnate cu pasage ce descriau acte de cruzime, care au dus la aparitia termenului de “sadism”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *