Miros de gaze: Pompierii baimareni au intrat pe geamul unui apartament

Pompierii maramureseni au efectuat patru interventii in ultimele 24 de ore.

Astfel, miercuri, 29 ianuarie, in jurul orei 14.30, un echipaj de stingere de la Garda nr. 2 de Interventie Borsa a actionat la un incendiu semnalat la cosul de fum al unei gospodarii situata pe strada Malului, din localitate. Datorita interventiei rapide a pompierilor militari, a ars doar funinginea din cosul de fum necuratat.

Tot miercuri, cu cateva minute inainte de ora 20.00, doua echipaje de stingere si unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” din Baia Mare au actionat la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-o locuinta situata pe strada Plaiului, din municipiu.

Au ars circa 20 de metri patrati acoperis din lemn si 15 metri patrati perete, construit din acelasi material. Incendiul s-a declansat, cel mai probabil, din cauza efectului termic de la cosul de fum neizolat fata de materialele combustibile din jur.

In aceasta dimineata, in jurul orei 07.00, doua echipaje de stingere si unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Sighetu Marmatiei au actionat la localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-o gospodarie din localitatea Lunca la Tisa. Au ars circa 3 metri patrati perete din lemn. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic de la cosul de fum neizolat fata de materialele combustibile din jur.

Tot astazi, in jurul orei 08.40, ca urmare a solicitarii unei echipe de interventie a furnizorului de gaz, un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” din Baia Mare si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean s-au deplasat la un imobil pe strada Alexandru Odobescu, din municipiu. Locatarii blocului respectiv au anuntat ca simt miros de gaze iesind dintr-un apartament, fapt confirmat de echipa de interventie a furnizorului.

Cum proprietara apartamentului nu raspundea la usa, pompierii au intrat pe geam si au descoperit ca un ochi al aragazului era pornit. Din fericire, proprietara, in varsta de circa 79 de ani, dormea in camera cea mai indepartata de bucatarie si nu a fost afectata. Dupa ce a fost consultata de echipajul SAJ, a refuzat transportul la spital.

Informatii furnizate de Oana Gonczi, purtatorul de cuvant al ISU Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1