Misa (MFP): ANAF si-a depasit planul de incasari pe mari contribuabili in ianuarie; gradul de incasare a fost de 121%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu are, in acest moment, probleme cu incasarea taxelor si impozitelor, avand in vedere problemele cu sistemul informatic, ci chiar si-a depasit planul de incasari pe luna ianuarie, a declarat miercuri secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Ionut Misa, transmite AGERPRES.

“Din informatiile pe care le am, nu este cazul in momentul de fata sa discutam despre asa ceva (probleme la incasarea taxelor—n.r). ANAF a reusit sa isi depaseasca planul pentru luna ianuarie. Pe mari contribuabili au reusit sa faca 121% in ianuarie ca realizare de plan, deci in momentul de fata nu exista astfel de riscuri”, a spus Misa.

Pet total, incasarile ANAF in ianuarie au fost de 104% din planul asumat, a precizat secretarul de stat.

Cu toate acestea, Misa a admis ca ANAF are probleme cu sistemul informatic si trebuie gasite rapid solutii pentru a se evita riscul ca acesta sa se blocheze.

“Programul cu Banca Mondiala nu a evoluat chiar in parametri doriti. Au fost intarzieri consistente in 2015, cand trebuia sa fim la 20% din program si am fost la 5%. Sunt multe de facut in zona informatizarii, probleme legate de capacitatea de stocare si de servere. Daca nu se gaseste o solutie rapida, exista riscul ca sistemul sa se blocheze”, a explicat Misa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *