Miscarea Populara cere demisia prefectului Anton Rohian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

adrian todoranRevolutia din Decembrie ’89 a pus bazele Romaniei democratice, am castigat drepturi si libertati fundamentale. Cu toate acestea, constatam in fiecare zi ca idealul revolutiei nu a fost inca atins, trebuie sa mai luptam pentru ca Romania sa devina acea societate pentru care oamenii au murit in urma cu 26 de ani.

Din pacate, in politica si administratia romaneasca mai exista oameni ce-si ghideaza si acum activitatea fara a tine cont de principii precum egalitate sau echitate. Altfel spus, reclamam atitudinea Institutiei Prefectului – Maramures care in cadrul ceremonialului din 22.12.2015 organizat la Troita din Piata Revolutiei, Baia Mare, a tratat cu profund dispret  Miscarea Populara, neanuntandu-ne ca se vor depune coroane si din partea partidelor politice.

In data de 15.12.2015 am fost informati intr-o adresa semnata de domnul prefect Anton Rohian, cu privire la evenimentul ce avea sa comemoreze eroii revolutiei. Probabil din dorinta de a nu politiza momentul, in notificare se precizeaza faptul ca vor depune coroane de flori : Prefectul Judetului Maramures, Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Primarul Municipiului Baia Mare si Presedintele Asociatiei „22 Decembrie” Baia Mare, nu si partidele politice, care sunt invitate doar sa asiste la ceremonial.

In dimineata zilei respective, fiind prezent alaturi de colegii mei la evenimentul anterior amintit, am constatat cu stupoare ca toate celelalte partide erau pregatite sa depuna coroane de flori. Gravitatea intamplarii consta in faptul ca am fost singurii neanuntati asupra acestui lucru, ba mai mult din cate am inteles de la reprezentantii celorlalte partide, coroanele au fost comandate de catre organizatori pentru fiecare partid in parte, urmand ca acestea sa achite contravaloarea serviciului.

Domnul Prefect Anton Rohian a facut un obicei din a desconsidera Miscarea Populara si a trata in mod preferential formatiunile politice, nefiind prima data cand nu am fost instiintati cu privire la un asemenea eveniment. Credem ca trebuie sa faca o prioritate pentru rezolvarea problemelor judetului si nu in a marginaliza oamenii ce cred in Miscarea Populara.

Drumul peste Gutai trebuia sa fie gata anul acesta, dar exista inca portiuni unde traficul este ingreunat de lucrari iar in unele portiuni asfaltul proaspat turnat s-a erodat. Asta trebuie sa se regaseasca pe agenda de lucru a prefectului si nu cum sa puna bete in roate unei intiative pentru Maramures ce poarte numele de Miscarea Populara. Ori am inceput sa deranjam prea tare, incat nu mai au loc de noi celelalte partide?

Normele legale incidente, prevad ca participarea, dispunerea invitatiilor, precum si alte mentiuni se stabilesc de catre compartimentul de protocol al institutiei. In cazul de fata fiind vorba de Cancelaria Prefectului Maramures. Astfel, solicitam un raspuns prin care Institutia Prefectului – Judetul Maramures sa-si motiveze  omisiunea cat si nerespectarea regulamentului militar (Ordinul nr. M.63/2013 pentru aprobarea Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare).

Reprezentantii Miscarii Populare Maramures si-au propus sa depuna si o plangere impotriva Institutiei Prefectului Maramures pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu.

Adrian Todoran, Presedinte Miscarea Populara – Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. Vasile

  Poate nu v-a chemat pentru ca sunteti prea micuti. Ati fost toti la ceremonie? Si nu v-a trecut prin cap sa fugiti unul pana in centru vechi sa cumparati o coroana?

  Reply
 2. andreipop

  Un nesimplit,a facut reportaje cu drumul peste Gutai apoi arata sub orice critica.Multumim PSD ca va bate-ti joc de noi poporul.

  Reply
 3. STEKO

  Parca in 6 Oct 2009 Cipria Dragos scria:

  SCHIMBARI. „Am vacalit, am raschetat si am dat si cu ceara. Deci, totul e curat la Directia Agricola”, spune Anton Rohian, directorul Directiei Agricole Maramures, facand referire la parasirea biroului de sef al institutiei. Dupa retragerea PSD de la guvernare, postul sau a fost unul vizat de schimbare. Numele vehiculat pentru a-l inlocui pe Rohian este cel al lui Ioan Banc, director adjunct al institutiei.

  “Vine Banc? Asta e un banc!”. Referitor la inlocuirea sa de catre Banc, Rohian a spus ca totul i se pare ca seamana cu… un banc. „Vine Banc? Asta e un banc prin numele lui! Cred ca si venirea asta e un banc. Sper ca Man sa nu spurce cuibul cum face cucul cand trimite puii in zare. Ca ar fi pacat. El isi pune sperante in dezvoltarea judetului. Stie ca agricultura il poate propulsa intr-un al doilea mandat in fruntea judetului”, a afirmat Rohian.

  De asemenea, el a luat in zeflemea interesul clamat de presedintele Consiliului Judetean pentru agricultura judetului. Rohian spune ca s-a rugat de Man sa il mai lase cateva zile in functie, pana trece hramul bisericii. „Eu am mare incredere in viziunea lui Mircea Man privind agricultura judetului. Am incredere ca isi va pune doar oameni de valoare. I-am zis lui Mircea Man sa nu ma schimbe pana duminica, pentru ca am hram la biserica si vreau sa apar ca director. Sa nu ma zdrobeasca”, a declarat actualul director.

  “Astept mailul, sa fiu schimbat!”. Rohian a mai spus ca inca nu a primit nicio hartie oficiala privind inlocuirea sa. Singurele acte sosite pe adresa institutiei fiind cele referitoare la situatia agricola din judet. Una dezastruoasa, de altfel.

  „Oficial nu am primit nimic, ce sa primesc, doar operativa, dimineata… ca sa trimit date cu ce s-a semanat in judet. Si nu am putut sa trimit nimic, pentru ca nu s-a semanat. Poate nu a ajuns inca posta. Sau o sa imi trimita pe mail. Astept mailul, cu schimbarea. Toate actele trimise seara, pe mail, sunt bune. Dar, oricum, i-am zis lui Man ca daca vine (n.red., ordinul de schimbare), sa mai tina hartia in sertar pana la hram”, a completat Anton Rohian. Acesta crede ca poate sa finalizeze si din opozitie proiectele incepute, prin promovarea lor in mediul privat.

  Reply
  1. STEKO

   Mda,un individ care n-a facut fata la,,directia agricola”.Un individ care se vaicarea sa nu fie demis pentru ca,,hram”.Un individ care conduce destinele unui judet sprte dezastru.Asa cum ii cere,,centrul”…Poate ti se va semna totusi ceva mai,,Toni”…concedierea…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2