Adrian Todoran: „Iohannis si Guvernul sau anuleaza cresterea salariului minim pe economie”

Reclame home 1
Reclame home 1

poza-TodoranInstalarea noului guvern a fost una brusca si fortata, fiind solutia inoportuna gasita pentru rezolvarea nemultumirilor celor ce au protestat in strada. Componenta Guvernului de tehnocrati sau a ,,Guvernului meu’’ cum ii place domnului Iohannis sa o spuna, naste mari semne de intrebare in privinta capacitatii acestor oameni de a redresa economia si societatea romaneasca in ansamblul ei.

Cel mai recent exemplu ce ilustreaza acesta incapacitate consta in atitudinea dispretuitoare la adresa romanilor a doamnei Anca Dragu, ministru al Finantelor.

Una dintre primele masuri pe care le-a luat domnia sa a fost sa anuleze cresterea salariului minim pe economie, de la 1050 la 1200 de lei. Pe langa argumentele de ordin tehnic prin care incerca sa explice aceasta masura, doamna Dragu a oferit si un exemplu de-a dreptul stupefiant, spunand ca cetatenii din tari ca Brazilia si India au salarii mult mai mici ca noi si cu toate astea muncesc din greu si pentru doi lei.

Cu alte cuvinte, Guvernul lui Iohannis nu vrea sa mareasca unul din cele mai mici salarii minime pe economie din UE, motivand ca saracii din India muncesc si pentru doi lei. Apreciez faptul ca declaratia doamnei ministru este antinationala si lipsita de solidaritate fata de cei aproape 1,5 milioane de salariati din Romania.

Ca tehnocrat trebuia sa stie ca in majoritatea tarilor pe care le ofera drept exemplu, costul vietii este mult sub cel de la noi. Nu mai vorbesc de proasta alegere in a compara nivelul de trai si economia unei tari membre UE, cu state din Asia ori Africa. Avand in vedere ca doamna ministru a lucrat mai mult la institutii ale Uniunii Europene si la Fondul Monetar International, am putea spune ca mentalitatea ei este una tipica tehnocratului ce a stat mai mult in afara tarii pe lefuri mari si lipsita de griji.

Se dovedeste faptul ca alegerea in componenta Guvernului a unor oameni proveniti din medii straine de Romania si obisnuiti cu o serie de formalisme si practici birocratice nu este tocmai oportuna. Majoritatea lor nu cunosc problemele reale cu care se confrunta cetatenii, nu au nici cea mai mica idee cum e sa traiesti cu 900 de lei pe luna. Imaginea acestor tehnocrati asupra societatii romanesti nu are cum sa fie decat una ireala, cand te gandesti ca vin din locuri unde castigau mii de euro lunar.

Tinand cont de cresterea economica avuta in ultimul timp si de contextul financiar existent, cred ca in Romania se poate si trebuie sa aiba loc cresterea salariului minim. O actiune contrara din partea Guvernului o putem cataloga drept antinationala si de rea-credinta.

Adrian Todoran, Presedinte Miscarea Populara Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole