Miscarea Populara Maramures: “Europa trebuie sa ramana a europenilor”

home camp2
home camp2
home camp2

adrian todoran PMPAu trecut unsprezece zile de la atacurile teroriste din Paris, in care au murit 130 de oameni. Bruxelles, capitala Uniunii Europene se afla in continuare sub alerta de amenintare terorista, scolile si metroul au fost inchise, iar in Franta ghiozdanele copiilor sunt perchezitionate la intrarea in scoala. Viata oamenilor a fost puternic afectata, normalitatea si linistea nu se mai regasesc acum in Europa, cu siguranta nu asa trebuie sa se desfasoare viata de zi cu zi a unui cetatean european.

Cauzele ce au generat aceasta criza sunt vechi si multiple, insa mesajul recent a lui Jean Claude Junker, presedintele Comisiei Europene, evidentiaza cel mai bine atitudinea gresita ce a impins continentul european intr-un haos nemaintalnit de la al Doilea Razboi Mondial incoace.

,, Astazi, Europa reprezinta o raza de speranta, un loc al stabilitatii pentru femeile si barbatii din Orientul Mijlociu. Este un lucru de care sa fim mandri, nu de care sa ne fie teama’’, asta spunea Junker in cadrul unui discurs din 9 septembrie 2015.

Dupa mai bine de doua luni, dinamica evenimentelor il contrazice profund, ostilitatea este acum sentimentul nostru in raport cu toti acesti refugiati, iar frica a devenit o realitate permanenta in randul europenilor. Toate aceste evenimente au fost anticipate inca de anul trecut de presedintele Traian Basescu. Din pacate ceilalti lideri politici, nu au luat in seama avertismentele sale, iar acum cetatenii platesc cu viata neglijenta lor. Traian Basescu este cel care a subliniat permanent incompatibilitatea dintre crestinism si islamism precum si diferentele culturale intre europeni si musulmani.

Europa a reusit sa dezvolte o separatie intre biserica (crestinism) si stat. Aceast principiu generand in mare parte modernitatea europeana. Din pacate in tari precum Siria sau Irak, nu s-a facut aceasta distinctie intre islam si stat. Sharia, legea islamica inspirata de principii religioase, reglementeaza toate aspectele vietii sociale, politice si economice. Cosecinta acestui aspect se vede astazi in comportamentul musulmanilor din Europa si cu precadere in randul musulmanilor radicalizati.

Cu toate ca traiesc aici de doua, trei generatii, o buna parte din ei formeaza comunitati inchise si isi raporteaza viata privata tot la legea islamica. Toate acestea duc la o incapacitate de integrare si de adoptare a valorilor europene.
Traian Basescu, presedintele Miscarii Populare, avea dreptate cand spunea ca: ,, Nu trebuie ca in numele unor principii de binefacere sa permitem islamizarea Europei si consolidarea terorismului pe teritoriul Uniunii Europene”.

Cred cu tarie ca Romania nu trebuie sa primeasca refugiati, iar Europa are nevoie mai mult ca niciodata de decizii politice responsabile care sa aiba in vedere protejarea propriilor cetateni.

Adrian Todoran, presedinte Miscarea Populara Maramures

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

5 Comments

 1. marie

  Prietene Todoran,ne plictisesti deja cu retorica ta gen Miss World: ,,vrem sa fie pace in lume”.Ceva mai nou, pentru noi populimea, nu ai ? Uita, zi ca lupti ca fiecare intreprindere maramureseana sa aiba sindicat sau daca are sa nu fie breloc al administratiei.Acum si eu sunt fata buna si nu-ti cer lucruri iesite din comun:industrie, investitori, investitii, agricultura, turism, infrastructura ( pe plan local, plai morosan ).Sper sa nu incepi de maine sa ne aburesti cu politici gen daniel constantin sau plm,cum ar trebui sa fie, etc.Spune si tu ceva concret: cumparam doi pomi, facem o groapa, daca avem gunoi ii punem ( sau doar ii promitem pomului),il mai si udam sa nu se usuce,sau il schimbam daca se usuca intre timp ( aviz celor de la spau).Iti dai seama cum nu mai poate amaratul de baimarean,cu un salariu de kkat de faptul ca europa se umple de islamisti.Sau deja ne vezi pe toti obligati sa emigram in vest,de foame si o sa concuram la sters de babe in fund cu una care citeste Coranul.Cu aiaTOLAHUL Base,ne mai lasi…ca incepe sa semene cu mama omida, toate ni le prevesteste.Sper sa nu ne cenzureze prietenul nostru, nu de alta dar esti urcat rau in corcodus, frate si daca nu-ti spune chiar nimeni risti sa ramai in copac,sedus,parasit si neinteles.

  Reply
 2. andreipop

  Marie ! vezi-ti de treaba ta. te ascunzi cu criticile in spatele tastaturi ,i fi ceva psd-ist frustrat! plimba ursu la padure marie.

  Reply
  1. marie

   Daca iti plac povestile lor asa de mult,du-te la partid si poti sa-i asculti toata ziua,eu m-am saturat ca intr-un judet bolnav, fara locuri serioase de munca si fara perspective sa-mi povesteasca politicienii balarii.La fel le spun si pesedistilor si penelistilor si acestei aripi rupte ale pedeleului.Pai nu spuneau ei ca o sa fie numai lapte si miere si acum vedem din dosare ca aveau aceleasi indeletniciri.

   Reply
 3. CRISTI

  o marie…tu chiar te-ai “indragostit”de marele barbat care conduce miscarea populara locala.

  Reply
 4. Ahmed

  Prietene, din putul gandirii urmatorul comunicat MP MM ar trebui sa fie: ,,Terra trebuie sa ramana a pamantenilor” ! Ma lasi,sa vina invadatorii martieni si sa ne pierdem identitatea .Pai daca citeai un pic de istorie ti-ai fi dat seama ca prin Europa a trecut migratorii ca prin branza ( cuvant de origine daca ) de multe ori de-a lungul vremii.Si mai spre vest de noi e un popor care nu prea are gene de origine europena si nu te aud ca urli. Iar daca te gandesti ca Homo Sapiens provine din Africa, ai spune ca istoria chiar se repeta.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *