Miscarea Populara Maramures: “Nu vrem covrigari in functii publice de conducere”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

adrian todoran pmp maramuresUna dintre cele mai mari provocari pentru noul premier si pentru echipa sa de ministri va fi sa mentina stabila situatia economica a tarii, avand in vedere activitatea de tip populist a guvernului Ponta. in egala masura Dacian Ciolos are datoria de a pune in aplicare si principalele cerinte formulate de zecile de mii de oameni iesiti in strada. Una din cele mai importante fiind depolitizarea institutiilor statului la nivel central cat si a deconcentratelor din teritoriu.

Decuplarea clientelei politice de cheltuirea banului public reprezinta o prioritate si o imensa provocare pentru guvernarea actuala. Nu putem reforma si eficientiza functionarea statului fara implinirea acestui obiectiv.

Principala cauza a lipsei de eficienta si de modernizare a institutiior statului o constituie numirea la conducerea lor a politrucilor din clientela politica, fara competentele necesare conducerii unor institutii importante.
Educatia ineficienta, sanatatea cu rezultate modeste, unitatile economice de stat falimentare, dar care constituie surse negre pentru finantarea partidelor, afecteaza grav populatia iar singura rezolvare o reprezinta aducerea unor profesionisti la conducerea lor. Ocuparea functiilor de conducere trebuie sa se faca pe criterii de competenta si nu pe baza de nepotisme si alte jocuri de culise.

Oamenii au nevoie de un stat care sa le poata oferi un viitor lor si copiilor lor. Iar un stat puternic, orientat spre cetatean, inseamna lideri si institutii credibile. Cu totii vrem o Romanie in care tinerii sa aiba o sansa in a-si gasi un loc de munca si chiar a ocupa diverse functii publice, meritocratia trebuind sa fie etalonul. De asemenea transparenta trebuie sa se regaseasca in procesul administrativ central si local, cetatenii trebuie sa aiba acces la toate deciziile importante si in special la cele ce implica cheltuirea banului public.

Miscarea Populara sustine toate aceste demersuri si credem ca functiile trebuiesc sa fie determinate politic doar atunci cand sunt prevazute de Constitutie.

Adrian Todoran, Presedinte Miscarea Populara Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. IOAN

  adica dupa Constitutia neobolsevica, cam peste tot. MP este o gasca de traseisti cu aere de politicieni docti in fapt niste ratati. Aceste discursuri, de altfel destul de bine scrise, nu fac decat sa scoata in evidenta penibilul unor oameni cu trecut portocaliu, rosu, albastru sau verde. Cu cv-iro umflate si patate de mirosul banilor publici.

  Reply
 2. Adrian

  cand ai traseisti adica curve de pe centura in partid, cand ai corigenti tobosari deveniti pe usa din spate parlamentari, cand ai nulitati crase care pot fi vazuti cu ochiul liber de pe Luna, cand ai Cicioline si Gaozini in partid atunci SIGUR esti din MPM !

  Reply
 3. pop vasile

  Prietene Todoran,iar vorbesti global.Putin ne pasa de politica miticilor la centru deoarece Bucurestiul a carat din zona tot ceea ce a putut (aur, lemn,animale,resurse, etc ) iar noi suntem tot in buda,ultimul judet din punct de vedere economic si al PIB-ului din Ardeal.Sa intelegem ca vrei in parlament ? Ca prea ai discursul astora care nu au facut nimic pentru judet.Daca ai vana, vreau sa te aud ca te iei de consiliile locale, judetene,de administratiile lor, care nu au reusit sa faca in tot kkatul asta de judet un amarat de parc industrial, astfel incat suntem de rasul curcilor,cu salariile cele mai de rahat din tara asta, cu somaj si lipsa de perspectiva.Lasa-ne de comunicate gen apa de ploaie si de soferii din conducere,ca mie personal nici de avocati nu-mi este rusine.Spune-mi ceva notabil realizat de asa-zisii intelectuali.PS. Sa nu mor prost, spune-mi cum arata un etalon pentru meritocratie ? Sa inteleg ca la voi la partid va masurati cu el ?Sper sa nu ne cenzureze prietenul Ciprian, nu de alta dar risca sa se transforme in eMM, dar pe invers.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *