Mitroi (ASF) despre plafonarea preturilor RCA: Sper sa scapam de tarife pana pe 19 mai

trafic-soferi-2Noul Parlament va decide in privinta ordonantei care plafoneaza tarifele RCA, putand merge in continuare pe aceeasi abordare sau pe o noua lege, a declarat, miercuri, Paul Mitroi, director Directia Reglementare Autorizare din Autoritatea de Supraveghere Financiara care a aratat, insa, ca spera sa se renunte la plafonarea tarifelor in primavara anului viitor, informeaza AGERPRES.

“Sper sa scapam de tarife pana pe 19 mai dar nu depinde de mine. Parlamentul este cel care decide. Stim ca ordonanta a ajuns si ea la Parlament, exista un proiect de lege. Cred ca noul Parlament va decide cum va proceda. E clar ca, daca aproba ordonanta, se merge in continuare pe aceeasi abordare. Daca Parlamentul va aproba un nou proiect de lege, de fapt va da o lege in acest sens, atunci consecinta logica este ca ordonanta va trebui si ea anulata. Probabil ca proiectul de lege respectiv va incerca sa mentina niste principii general valabile care sunt in conformitate cu legislatia europeana”, a spus Paul Mitroi, la a XII — a conferinta nationala a ALB Romania.

Noile tarife RCA, adoptate la inceputul lunii noiembrie in Guvern, au intrat in vigoare de vineri pentru o perioada de sase luni, acestea urmand sa fie aplicate de societatile de asigurare care practica asigurarea obligatorie civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie.

In cazul persoanelor fizice, o prima maxima RCA de 3.087 lei ar urma sa fie platita de un sofer care are mai putin de 25 de ani si conduce o masina de peste 2.500 cmc, iar cea mai redusa prima RCA, de 541 lei, va fi achitata de un sofer cu varsta de peste 60 de ani de ani pentru un autovehicul cu o capacitate de 1.201 — 1.400 cmc. In cazul autovehiculelor destinate transportului de marfa, o persoana fizica va plati intre 749 lei, pentru o masa maxima mai mica de 2,3 tone, si 2.979 lei pentru un autovehicul de peste 16 tone.

In cazul persoanelor juridice, pentru autovehicule cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone si maximum 9 locuri prima RCA variaza intre 885 lei si 1.285 lei, iar pentru autovehiculele destinate transportului de marfa intre 943 lei si 7.534 lei pentru masinile de peste 16 tone.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1