Mituletu-Buica (AEP): Votarea se poate prelungi in strainatate in toate cele 3 zile; depinde de situatia din teren

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituletu-Buica, a declarat luni ca votarea se poate prelungi in strainatate la alegerile prezidentiale in toate cele trei zile in care cetatenii isi pot exercita dreptul de vot, informeaza AGERPRES.

„Vorbim despre cazurile prevazute de Legea 148, in primul rand votarea se poate prelungi in strainatate in toate cele trei zile. Potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21,00, asa cum avem vineri, sambata, ora 21,00, putem merge pana la 23,59 si duminica 23,59. Conditia este sa fie cetateni, presedintele (sectiei de votare – n.r.) constata ca exista cetateni in afara sectiei de votare care sunt la acel moment la sectia de votare si atunci stabileste prelungirea procesului pana la 23,59 sau termenul pana la care finalizeaza si ultimul alegator care se afla la usa sectiei de votare, dupa care dispune inchiderea sectiei de votare si celelalte operatiuni care sunt cu usile inchise, ca sa spun asa. Totul depinde de situatia efectiva din teren, cum se desfasoara lucrurile”, a spus presedintele AEP, intr-un briefing de presa.

El a precizat ca si in Romania votarea se poate prelungi duminica, pana la ora 23,59, potrivit legii.

In opinia sa, cel mai important este ca la finalul procesului de votare sa nu existe nici macar un cetatean care sa nu-si fi exercitat dreptul de a alege.

„Nu pot sa gandesc decat ca, daca vor mai fi cozi, lucrurile nu s-au desfasurat potrivit calendarului, cei care sunt la nivelul sectiei de votare trebuie sa faca toate demersurile astfel incat sa ne asiguram ca nu vor fi persoane care nu si-au exercitat dreptul la vot. Nu ma refer neaparat la cozile de la votare, ca e normal sa fie cozi, cozi au fost si la europarlamentare in Romania, nu acesta e lucru cel mai important. Daca sunt cozi, cel mai important e ca la finalul procesului de votare – la 23,59 duminica – sa nu existe nici macar un cetatean care sa nu-si fi exercitat dreptul la vot”, a adaugat Mituletu-Buica.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole