MOARTE PE DRUMURI – Șapte oameni au murit până acum pe drumurile din Maramureș în 2021

Reclame home 1
Reclame home 1

Chiar dacă numărul accidentelor rutiere grave a scăzut în acest an față de perioada similară a anului trecut la nivelul județului Maramureș, încă avem accidente care se soldează cu pierderi de vieți omenești. Numai în această săptămână au fost pe drumurile din județ trei accidente soldate cu decesul a trei persoane. Ultimul accident mortal a fost chiar ieri, când un bărbat de 76 de ani a fost lovit mortal de un șofer pe strada Victoriei din municipiu. Alaltăieri o șoferiță a decedast în zona Valea Chioarului.

„Analizând dinamica accidentelor rutiere produse în primele 4 luni ale acestui an la nivelul județului Maramureș putem spune că la nivel de județ au fost înregistrate 36 de accidente rutiere grave, mai puține decât cele înregistrate în perioada similară a anului trecut. Ca și consecințe, în urma acestor accidente rutiere grave au decedat 7 persoane, au fost rănite grav 32 de persoane și 9 persoane au fost rănite ușor”, a explicat Gheorghe Goth, de la Serviciul Rutier Maramureș.

Acesta a mai precizat că, referitor la accidentele rutiere ușoare, județul Maramureșul înregistrează o ușoară creștere și anume la un total de 82 de accidente rutiere avem o creștere de 33 de accidente comparativ cu perioada similară a anului trecut: „În urma acestor accidente au fost rănite ușor 110 persoane. Dacă este să analizăm după mediul producerii acestor accidente, observăm că accidentele s-au produs în proporție egală între mediul urban și cel rural și anume 14 accidente. În afara localităților s-au produs un număr de 3 accidente”.

„Dacă analizăm cauzele care au condus la producerea acestor accidente, atunci observăm că viteza, sub cele două forme ale sale, excesivă și neadaptată la condițiile de drum este pcincipala cauză generatoare de accidente la nivel de județ. Din cauza vitezei în județ s-au produs 13 accidente rutiere grave. Pe locul secund se situează abaterile pietonilor și aici vorbim de traversarea neregulamentară sau folosirea incorectă a părții carosabile, pe fondul acestei cauze înregistrându-se patru accidente rutiere grave. Neacordarea de prioritate pietonilor atunci când aceștia au drept ca să traverseze drumul public, respectiv abaterile bicicliștilor sunt a treia și a patra cauză generatoare de accidente rutiere grave”, a concluzionat Goth.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole