Moartea liderului gruparii teroriste Stat Islamic nu imbunatateste imaginea lui Trump in randul americanilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Moartea liderului gruparii teroriste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, intr-o operatiune a fortelor speciale americane in Siria, nu a imbunatatit imaginea presedintelui republican Donald Trump in randul majoritatii americanilor, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul The Washington Post si de postul de televiziune ABC, informeaza EFE, titrat de Agerpres.

Intrebati daca Trump este un lider puternic, 54% dintre persoanele chestionate au declarat ca nu, in timp ce 44% au raspuns afirmativ.

Sondajul a fost realizat prin telefon pe un esantion reprezentativ de 1.003 persoane, in perioada 27-30 octombrie.

Duminica, Donald Trump a anuntat de la Casa Alba moartea lui Al-Baghdadi intr-o operatiune realizata de fortele speciale ale SUA asupra unui complex in care se adapostea liderul SI, in nord-estul Siriei.

Rugati sa aprecieze contributia presedintelui american la eliminarea lui Al-Baghdadi, 54% dintre americani au raspuns ca Trump ar trebui sa primeasca multa sau o oarecare recunoastere pentru aceasta operatiune militara. Acest procent nu-l depaseste pe cel cu care a fost creditat predecesorul lui Trump la Casa Alba, Barack Obama (2009-2017) dupa uciderea liderului Al-Qaida, Osama Ben Laden, intr-un atac al fortelor americane in Pakistan, in 2011. Un sondaj publicat la acea data de The Washington Post si de Centrul Pew a relevat ca 76% dintre persoanele consultate au considerat ca Obama a avut mult sau un oarecare merit in uciderea lui Osama Ben Laden.

Potrivit sondajului publicat joi de The Washington Post si de postul ABC, americanii au declarat ca nu au mari asteptari atunci cand au fost rugati sa comenteze afirmatia potrivit careia SUA sunt mai protejate in fata terorismului dupa moartea lui Al-Baghdadi: 26% au apreciat ca in prezent SUA sunt mai protejate, 16% au considerat ca vor exista ”mai multe riscuri”, iar 54% au fost de parere ca nu se schimba nimic.

Participantii la sondaj au fost intrebati si despre retragerea trupelor americane din Siria: 44% au apreciat ca retragerea ”va slabi” eforturile Washingtonului in lupta impotriva gruparii Stat Islamic, 37% au declarat ca ”nu va fi nicio modificare”, iar 12% si-au exprimat convingerea ca lupta SUA impotriva SI va avea de castigat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2