Mocanita: Se fac verificari la calea ferata feroviara din Viseu de Sus. Comisia mixta a fost formata de Prefectura Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul Vasile Moldovan, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus, deplasarea unei comisii mixte, alcatuite din reprezentanti ai Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures, Directia Silvica Maramures, Politia Transporturi Feroviare, Oficiul pentru Protectia Consumatorului pentru verificari cu privire la cele doua incidente produse la trenul ”Mocanita” care circula pe calea ferata forestiera din Viseu de Sus.

”Comisia mixta va efectua verificari cu privire la respectarea legislatiei in vigoare, existenta autorizatiilor/avizelor prevazute, respectiv a regulamentului tehnic. Verificarea se va incheia cu intocmirea unui raport. De asemenea, vom solicita de la Autoritatea Feroviara Romana sa ne comunice situatia autorizarii administratorului infrastructurii feroviare, licentierea si certificarea operatorului de transport feroviar, autorizarea furnizorului de servicii feroviare”, a declarat prefectul Vasile Moldovan.

Pana in prezent, s-au efectuat verificari si s-au solicitat documente de la societatea care administreaza infrastructura feroviara si materialul rulant utilizat, procesul verbal de constatare/cercetare la fata locului de la Agentia de Investigare Feroviara Romana.

Au fost audiati lucratorii care operau garniturile de tren (conductor, seful de tren, un alt angajat), dar si trei agenti de turism. Politia Maramures a desfasurat cercetari la fata locului si au fost constituite doua dosare penale, unul pentru vatamare din culpa, iar celalalt pentru exercitarea fara drept a unei profesii. Ambele dosare penale sunt in coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. S-a verificat de catre pompierii militari gara si garniturile de tren.

Gara CFF Viseu de Sus are o suprafata mai mica de 600 mp si nu necesita autorizatie de securitate la incendiu. Gara este echipata cu instalatie de detectie, semnalizare si avertizare in caz de incendiu. Este iluminata corespunzator din punct de vedere al sigurantei si evacuarii de persoane si bunuri materiale. Usile de evacuare ale imobilului sunt dimensionate corespunzator. Garniturile de tren sunt dotate cu stingatoare de incendiu. Singura deficienta constatata a fost dotarea la parterul garii cu stingatoare tip G2, in loc de stingatoare tip clasa A. S-a dat un termen de remediere a situatiei pana la data de 26 august.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole