Moderna a anunţat luni că vaccinul său împotriva covid-19 produce anticorpi care neutralizează noile variante ale noului coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna Inc a anunţat luni că vaccinul său împotriva covid-19 produce anticorpi care neutralizează noile variante ale noului coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud, relatează AFP.

Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană.

Experţi se aşteaptă ca vaccinul ”să protejeze împotriva variantelor detectate la această dată”, a anunţat compania la finalul unor teste.

Moderna adaugă, însă, că va lucra la dezvoltarea -unei doze suplimentare -, pentru a creşte şi mai mult protecţia împotriva acestor tulpini noi.

Compania precizează că urmează să organizeze teste clinice prin care să măsoare care este efectul – unei doze suplimentare – pe baza unei proteine specifice, ARNm1273.351.

La 6 ianuarie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis o autorizaţie de punere pe piaţă a vaccinului dezvoltat de Moderna, la fel ca a vaccinului dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *