Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, precum și varianta de ocolire a centurii Baia Mare, adoptate în Consiliul Județean

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un număr de 11 proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința extraordinară de azi a Consiliului Județean Maramureș, o parte dintre ele cu impact major asupra dezvoltării infrastructurii județului și implicit asupra creșterii economice și turistice a Maramureșului, se arată într-un comunicat.

În unanimitate, aleșii maramureșeni au aprobat măsurile privind realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Baia Mare”, un drum de 31 km, pe traseul Bușag – Baia Sprie. Se va asigura, astfel, conectivitatea cu toate drumurile naționale și județene din zona adiacentă municipiului Baia Mare, fapt care va contribui la dezvoltarea regională a zonei. Unitatea de implementare a proiectului este Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Municipiul Baia Mare.

”Azi aprobăm acest parteneriat cu Municipiul Baia Mare și realizarea studiului de fezabilitate” – a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel-Ovidiu Bogdan.

Un alt proiect care va contribui la deschiderea județului Maramureș din perspectivă economică și turistică este cel care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Extindere și Modernizare Terminal pentru Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”.

Din perspectiva costurilor, proiectul înseamnă 309.411.547 lei, având o durată de realizare a lucrărilor de 24 de luni. Aeroportul va avea, după extindere, o suprafață de 15.000 mp, o capacitate mult mai mare de trafic aerian, precum și toate utilitățile unui aeroport de top. În acest moment se lucrează la calculul cost-beneficiul, precum și la studiul de fezabilitate, iar în decembrie proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ca urmare a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Maramureș pe anul 2020, suma de 200.000 lei a fost alocată asistenței sociale, iar alte 200.000 lei au mers la capitolul sănătate.

”În Legea bugetului s-a specificat că Guvernul susține 50% din drepturile care revin asistenților persoanelor cu nevoi speciale, cealaltă parte fiind asigurată de primării. Însă primăriile nu au făcut alocarea bugetară așa cum stabilește legea și au pus mai mulți bani pentru investiții. Am primit asigurări de la Guvern că, începând de anul viitor, va fi o reglementare care nu va mai permite asemenea situații. Nu exclud nici acum varianta ca unele primării să nu plătească acești bani și de aceea vom urmări acest lucru” – a adăugat președintele Ionel-Ovidiu Bogdan.

O măsură necesară pe perioada pandemiei a fost aprobată prin hotărârea de consiliu care prevede reorganizarea și relocarea locurilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare – unul din spitalele-suport Covid. Astfel, acest spital va trata exclusiv pacienții infectați cu Covid-19, iar pacienții cu alte afecțiuni din cadrul său vor fi transferați la Policlinica nr. 2 – Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Eu

  De ani de zile păpați bani noștri pentru un aeroport care n-are nici-o treabă cu transportul de persoane sau mărfuri

  Reply
  1. Aim

   Iar varianta ocolitoare….
   Intai modernizati centura existenta – mai ales trecerile la nivel cu calea ferata – si apoi incepeti altceva.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *