MOISEI – Primăria vrea să realizeze noi trasee turistice în zonă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numărul mare de turiști care ajung, cel puțin pe perioada de vară, să viziteze comuna Moisei face că să fie necesar a fi luate în calcul noi trasee turistice care să le ofere celor veniți nou în comună pentru o perioadă de scurt anume multă adrenalină. Poate puțini știu că din Moisei se poate ajunge la Ponorul Izei, locul de unde izvorăște Izbucul Albastru al Izei. E un traseu mai greu de parcurs pe jos, accesibil pentru cei cu mașini off-road, dar nu știu cât este de legal, dar un traseu care este și prea puțin cunoscut de amatorii de drumeții.

Ce se știe clar este că, spre exemplu, potrivit declarațiilor făcute de către primarul Grigore Tomoiagă, pentru ziarmm.ro, „Cascada Măgura e vizitată de foarte mulți turiști în perioada aceasta. O să intervenim pentru reabilitarea drumului de acces care a fost distrus din cauza condițiilor meteo din ultima perioadă. Ba mai mult, o sa încercăm să realizăm o legătură între Cascadă și Ponor( locul de unde izvorăște Iza)”.

Autoritățile locale mai au în plan amenajarea traseului către Pietrosul Rodnei plecând de pe Izvorul Dragos, fiid cel mai bun traseu din punct de vedere al timpului pentru a ajuns pe Pietrosul Rodnei. Însă aici este nevoie de amenajarea vechii cărări de vânătoare care duce la Casa Laborator și de aici sus pe creastă.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole