Moment istoric. Judetul Maramures are in premiera fond de tineret

Reclame home 1
Reclame home 1

baniMiercuri, 3 februarie, Consiliul Judetean Maramures a votat bugetul judetului pe anul 2016, solicitarea Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures (FONT MM) fiind acceptata de conducerea executiva a consililui si de consilieri, anul 2016 fiind primul an in care activitatile de tineret din judet vor beneficia de finantare asa cum aceasta este prevazuta de Legea Tinerilor 350/2006.

In urma cu doua saptamani organizatiile au atras atentia Consiliului Judetean cu privire la nealocarea financiara in vederea constituirii Fondului de Tineret asa cum este acesta prevazut in Legea Tinerilor. Art.28 din aceasta lege impune autoritatilor din municipiile resedinta de judet, precum si consiliilor judetene, instituirea unui fond pentru activitatile de tineret.

In urma unei diagnoze realizate de Centrul pentru Politici Educationale reiesea faptul ca multe consilii judetene si locale nu alocau fonduri pentru activitatile de tineret cu toate ca legea prevedea acest lucru, judetul Maramures fiind unul din cele care nu aveau alocat un fond de tineret.

In urma demersurilor efectuate de catre FONT MM si CTR, Consiliul Judetean Maramures a votat ieri ca in cadrul bugetului judetean sa existe un capitol distinct care sa se adreseze tinerilor si activitatilor de tineret din judetul nostru, suma alocata de acestia fiind 150.000 lei.

E o premiera pentru judetul Maramures si pentru organizatiile de tineret ca in bugetul propriu sa se regaseasca un capitol distinc pentru activitatile de tineret. Daca pana acum multe din organizatii aplicau pentru finantarile de la Consiliul Judetean Maramures de pe zona de cultura limitandu-se la a face proiecte culturale, din acest an acestea vor putea implementa proiecte de tineret si pentru tineret. Fondul de tineret vine ca sprijin pentru activitatile specifice tinerilor, activitati organizate pentru dezvoltarea comunitatilor si a tinerilor.

„Zilele trecute am purtat discutii cu cei din conducerea consiliului, acestia intelegand nevoie de sustinere a tinerilor. Putem spune ca ieri s-a scris istorie in judetul Maramures. E pentru prima data in istoria judetului cand Consiliul Judetean aloca un fond special doar tineretului.

E de datoria noastra sa spijinim activitatile care se adreseaza tinerilor si sa ne asiguram ca acestia beneficiaza de cele mai bune conditii. Investitia in tineri este esentiala daca ne dorim ca tara sa se dezvolte. Multumim conducerii executive a Consiliului Judetean Maramures si consilierilor judeteni pentru faptul ca s-au aratat deschisi si au inteles ca Maramuresul trebuie sa sprijine tinerii si mai mult decat o facea pana acum”, a spus Daniel Orza, presedinte Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole