Monstruoasa coalitie PSD-ALDE subordoneaza justitia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In calitate de deputat USR, condamn ferm decizia politica luata de ministrul Justitei, Tudorel Toader, de a propune revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kövesi. Am putut citi printre randurile raportului domnului ministrul Toader ca procurorul sef se face vinovata de neascultare fata de Dragnea si de dreptul la opinie exprimat in diverse interviuri. Revocarea procurorului sef trebuie sa aiba la baza motive temeinice, administrative, profesionale, nu dragnisme si taricenisme.

De aproximativ 1 an de zile ministrul Justitiei, Tudorel Toader, tot incearca sa amane decizie revocarii procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kövesi, pe care i-o cer mai-marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justitiei pe mana, cu scopul clar de a-i scapa de amenintarea dosarelor pe care le au in instanta si nu pentru a administra corect regulile dupa care functioneaza sistemul judiciar. A fost o scremere a domnului Tudore Toader de a gasi, in 20 de puncte, motive „sentimentale” de a propune revocare procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kövesi.

Tudorel Toader a ales sa respecte indicatiile sefilor politici si sa dea un semnal puternic magistratilor din Romania ca de acum inainte oricine indrazneste sa ancheteze interesele de grup ale lui Liviu Dragnea va fi supus hartuielilor mediatice si politice.

USR respinge categoric aceasta incalcare a principiilor statului de drept, care astazi, prin insusi ministrul Justitiei, au fost aruncate complet in derizoriu.

Prin decizia de astazi, Tudorel Toader se compromite definitiv in fata sistemului judiciar si a societatii. El a intrat ca „independent” in Guvern, dar a devenit doar un instrument obedient.

In pofida unei cariere respectabile, fost rector al uneia dintre celei mai vechi facultati de Drept din Romania si fost judecator al Curtii Constitutionale, Tudorel Toader a renuntat la principiile sale de profesionalism pentru a servi grupului de interese care conduce azi Romania.

Actiunile ministrului Toader sunt o dovada de atentat la independenta sistemului judiciar din Romania si cerem demisia ministrului justitiei. Prin aceasta pozitie, constatam inca o data ca USR este singurul partid din Romania care se lupta pentru o justitie independenta.

Deputat Vlad Emanuel Durus, USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *