Morar, fals in acte. Foloseste inscrisuri mincinoase pentru a-si asigura urmasul in CJ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lucian Morar, primarul de Ulmeni si, in acelasi timp, presedintele PMP Maramures, a recurs la un fals pentru a-si lasa succesorul in Consiliul Judetean (CJ). Dupa ce si-a dat demisia din functia detinuta la Judet, in data de 18 august, locul sau trebuia ocupat de un alt membru PMP, propus pe lista depusa la Biroul Electoral cu ocazia alegerilor din 2016. Cum Partidul Miscarea Populara a obtinut trei mandate, urmatorul pe lista, adica al patrulea, trebuia a fi validat ca si consilier judetean. Numai ca Vasile Gherman, cel care urma pe lista, nu a fost agreat de Lucian Morar, acesta hotarand sa incalce legea pentru a-l elimina pe Gherman si a numi pe altcineva.

In data de 20 septembrie, Lucian Morar solicita, in scris, presedintelui Gabriel Zetea, sa includa „pe ordinea de zi a sedintei ordinare a CJ validarea mandatului de consilier judetean (in favoarea lui) Grad Gheorghe, aflat pe pozitia 10 a listei PMP pentru alegerile locale din 2016”. Adica sa fie validat cel de pe locul 10 si nu locul 4, cum prevede legea. In acelasi document, Morar preciza ca anexeaza „copii dupa demisiile supleantilor aflati in fata pozitiei pentru care se solicita validarea sau, dupa caz, hotararile de excludere din PMP”.

Morar a semnat documentul din 20 septembrie, in care scria clar ca anexeaza copii dupa demisiile supleantilor sau hotararile de excludere. Insa excluderea lui Vasile Gherman NU avusese loc pana la acea data, intrucat sedinta interna a PMP Maramures prin care s-a hotarat excluderea a avut loc in data de 26 septembrie, la aproape o saptamana DUPA inregistrarea actului prin care Morar cerea validarea lui Grad si spunea ca depune anexat copiile dupa hotararile de excludere.

In acest caz nu vorbim doar de infractiunile de fals si uz de fals, ci si de inducerea in eroare a conducerii CJ si a tuturor alesilor judeteni, pentru validarea lui Gheorghe Grad, in detrimentul lui Vasile Gherman. Mai mult, Morar a inregistrat la CJ abia in 27 septembrie o adresa din care reiese faptul ca Gherman a fost exclus din partid, adica fix in ziua votului pentru validarea consilierului judetean.

Probabil neatenti sau indusi in eroare, membrii comisiei de validare (formata din mai multi alesi judeteni) au dat drumul proiectului de hotarare (desi nu toate actele erau anexate, asa cum fals a precizat Morar in adresa sa), consilierii judeteni validandu-l pe Grad, de pe locul 10.

Dincolo de acest fals, Morar a mai punctat unul. Primarul din Chelinta a afirmat ca „in cadrul sedintei care a avut loc in data de 26 septembrie, s-a hotarat prin vot excluderea din PMP a lui Gherman Vasile”. Lucru neadevarat, pentru ca statutul partidului prevede ca excluderea lui Gherman se putea face doar de catre Consiliul Executiv National, hotararea luata de PMP Maramures fiind fara nicio valoare. Astfel ca Vasile Gherman este si astazi membru PMP, fapt pentru care trebuie sa ocupe functia respectiva.

Hotararea de CJ privind numirea reprezentantului PMP a fost atacata, urmand ca judecatorii sa se pronunte in acest caz.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. ioan

  DNA, DGA, fapte de coruptie in legatura cu politicieni care ocupa functii publice, avantaje si foloase necuvenite… morar, duma, ghita, lucifer, comisie(sa nu credeti ca nu au vazut lipsa documentul – d’aia e comisie, sa valideze sau sa invalideze, altfel sa plece acasa sau sa dea cu subsemnatul la procurori)… iata cateva elemente comune cu care poate continua nunta mirilor anului…

  Reply
  1. dan

   procurorii de la Baia Mare sint atat de slabi !!!! asa ca doar vise, vise, vise… pt KaKe a fost nevoie de procurorii DNA de la Cluj ca sa se faca traba, in rest praf in ochii alegatorilor, suntem la fel de saraci precum cei din Teleorman, iar politicienii la fel bogati si compromisi

   Reply
 2. nutzi

  Sa-l bage direct pe marinar,ca oricum la cat de jos a ajuns judetul din punct de vedere economic o sa vedem doar un banner pentru pescarii de pe Somes:Aici e economia judetului Maramures.

  Reply
 3. banhidi

  la modul serios, acest domn Morar nu este altceva decat un mare pacalici… un tip controversat, cu caracter indoielnic…are gura mare, spune vorbe multe dar face fapte (bune) destul de putine…ma mira faptul ca poate fi coleg de partid cu oameni de calibru ca Traian Basescu, Robert Turcescu, etc.. oare oamenii din jurul sau nu s-au convins inca de adevarata fata a lui Morar??

  Reply
 4. Buda

  Cel validat de CJ MM a avut binecuvantarea lui Chereches C.prietenul de suflet a penalului din Ulmeni, rusine sa va fie..

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2