Moscova acuza serviciile secrete americane de presiuni pentru racolarea unor diplomati rusi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

spionMinisterul de externe al Rusie a denuntat marti “presiunile” serviciilor secrete americane pentru racolarea unor diplomati rusi din SUA, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Situatia in jurul diplomatilor rusi din Statele Unite se inrautateste continuu”, iar tentativele Washingtonului de a-i racola ca agenti de informatii “s-au inmultit evident” in ultimii doi ani si jumatate, afirma ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, “serviciile speciale americane nu se jeneaza sa recurga la mijloacele de presiune cele mai mizerabile, mergand pana la amenintari la adresa sanatatii membrilor de familie” ai diplomatilor.

Oficialul rus a denuntat de asemenea “impedimentele artificiale” si “restrictiile inventate”, despre care a afirmat ca perturba functionarea reprezentantelor diplomatice ale Rusiei in SUA.

Pe de alta parte, a mai declarat Riabkov, Statele Unite desfasoara in Rusia “activitati intense de spionaj (…) sub acoperire diplomatica. El a mentionat prezenta frecventa a unor ofiteri din subordinea atasatului militar american la Moscova in apropierea unor obiective militare strategice.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2