Moscova, paralizata luni dupa o furtuna de zapada record

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Moscova era paralizata luni, dupa ce a fost lovita in timpul weekend-ului de cea mai mare furtuna de zapada inregistrata vreodata in capitala rusa de cand sunt efectuate masuratori, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Stratul de zapada a ajuns luni la 43 centimetri, provocand anularea a 100 de zboruri pe aeroporturile din Moscova si ambuteiaje pe multe artere ale capitalei, in conditiile in care termometrele indicau o temperatura de -13 grade Celsius.

“Este pentru prima data intr-o suta de ani cand avem atat de multa zapada”, a declarat Piotr Birioukov, viceprimarul Moscovei, citat de agentia Ria Novosti.

Autoritatile – care au avertizat ca luni ar mai putea cadea alti circa 20 de centimetri de zapada – au scutit elevii de ore si au solicitat conducatorilor auto sa evite deplasarile – masuri rare in Rusia.

Serviciile de urgenta au declarat ca au trebuit sa intervina pentru a degaja peste 120 de vehicule blocate de zapada pe drumurile din regiunea Moscovei, in timp ce circulatia mai multor tramvaie a fost blocata de arborii cazuti.

O persoana si-a pierdut viata si mai multe au fost ranite duminica ca urmare a prabusirii unor copaci, in conditiile in care numarul arborilor dezradacinati in urma caderilor masive de zapada a depasit 2.000, potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin.

Potrivit Serviciului National de Meteorologie, Moscova a primit duminica in 24 de ore peste jumatate din cantitatea de zapada inregistrata in medie intr-o luna.

Circa 70.000 de angajati ai primariei au fost mobilizati in weekend pentru a curata drumurile, iar echipe speciale au fost deplasate pentru remedierea avariilor survenite la reteaua de alimentare cu energie electrica in centrul Rusiei, unde circa 60.000 de persoane au ramas fara electricitate.

Luni, 780 de persoane au fost salvate in centrul tarii, dupa ce masinile acestora ramasesera blocate in zapada.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2