Moscova pregateste o vizita a lui Lavrov marti la Washington

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov pregateste o vizita marti, 10 decembrie, la Washington, a anuntat vineri purtatoarea de cuvant a diplomatiei de la Moscova, Maria Zaharova, pentru AFP, care mentioneaza ca deplasarea va fi prima dupa controversata intrevedere a lui Lavrov cu presedintele american Donald Tump in 2017, informeaza AGERPRES.

‘Vizita este in curs de pregatire’, a declarat Maria Zaharova, confirmand data de 10 decembrie pentru aceasta vizita, fara a-i preciza insa agenda.

Ultima deplasare a lui Serghei Lavrov la Washington a avut loc in 2017, cand pe 10 mai a fost primit de presedintele Donald Trump in Biroul Oval de la Casa Alba.

Trump a fost acuzat atunci ca a dezvaluit informatii confidentiale cu privire la Siria.

Fotografii difuzate de agentia TASS l-au aratat pe Trump zambindu-le larg diplomatilor rusi in cursul intalnirii, la care a fost prezent si ambasadorul rus Serghei Kisliak.

Opozantii presedintelui american s-au declarat revoltati de aceasta intalnire, care a avut loc in timp ce Trump era suspectat de complot cu Rusia in campania electorala pentru a invinge pe contracandidata democrata Hillay Clinton.

O ampla ancheta finalizata in 2019 l-a exonerat in cele din urma pe Trump, dar a descris presiunile exercitate de presedinte asupra anchetatorilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole