Moscova: Prima intalnire Trump-Putin vineri la Hamburg

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintii Rusiei, Vladimir Putin, si al SUA, Donald Trump, se vor intalni vineri, 7 iulie, la Hamburg (Germania) in cadrul summitului G20, grupul tarilor cu cea mai dezvoltata economie, a anuntat marti consilierul Kremlinului pe probleme politice, Iuri Usakov, citat de agentiile de presa ruse, potrivit France Presse si Reuters, informeaza AGERPRES.

„Exista un acord pentru 7” iulie, a declarat Usakov, ca raspuns la o intrebare asupra datei primei intalniri dintre cei doi sefi de stat.

O intalnire Trump-Putin fusese acceptata in principiu de Casa Alba, insa fara precizari asupra unei anumite date.

Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitatea nationala al Casei Albe, a subliniat ca Donald Trump doreste o relatie „mai constructiva” cu Rusia si ca unul dintre obiectivele deplasarii presedintelui american in Europa este de a stabili o „abordare comuna fata de Rusia” si de a „raspunde la comportamentul destabilizator” al puterii ruse.

In timpul campaniei electorale, Donald Trump l-a catalogat pe Vladimir Putin drept un „om stralucit si plin de talent”, dar cei doi lideri nu s-au intalnit in mod direct pana acum.

De fapt, relatiile intre Rusia si SUA sunt la cel mai scazut nivel dupa inasprirea sanctiunilor de catre Washington la adresa Moscovei pentru rolul acesteia in criza ucraineana.

In acelasi timp, Moscova a denuntat ferm lansarea de catre SUA a 59 de rachete de croaziera contra unei baze aeriene din Siria, ca represalii pentru un presupus atac cu arme chimice la Khan Shaykhun, provincia Idlib, in luna aprilie, atac atribuit de Occident regimului sirian.

Ca reactie, Rusia a intrerupt pentru scurt timp coordonarea militara cu SUA in Siria pentru evitarea incidentelor intre fortele armate ale celor doua tari.

Vladimir Putin a apreciat cateva zile mai tarziu, intr-un interviu pentru presa rusa, ca relatiile dintre Rusia si SUA s-au „degradat” de la sosirea lui Donald Trump la putere la Casa Alba.

Promisiunile presedintelui american de a normaliza relatiile intre Moscova si Washington s-au lovit de acuzatiile privind presupusa ‘complicitate’ intre membri ai echipei lui Donald Trump si Rusia in timpul campaniei electorale de anul trecut.

In pofida tensiunilor cu Moscova, presedintele american a parut intotdeauna rezervat in criticile sale fata de omologul sau rus. El nu a acceptat niciodata in mod clar concluziile agentiilor de informatii americane potrivit carora Rusia este responsabila de imixtiune in alegerile prezidentiale din noiembrie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2