Moscova va expulza doi diplomati germani ca masura de represalii

Moscova a anuntat joi ca expulzeaza doi diplomati germani, ca masura de represalii la decizia Germaniei de la inceputul lui decembrie de a expulza doi angajati ai Ambasadei Rusiei de la Berlin dupa uciderea comandata, potrivit statului german, a unui cetatean georgian de origine cecena in capitala germana, informeaza AFP si dpa, transmite AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, Andreas von Geyr, pentru a-i aduce la cunostinta ca “doi colaboratori ai Ambasadei Germaniei au fost declarati ‘persona non grata’ si au la dispozitie sapte zile pentru a parasi” teritoriul Rusiei.

Guvernul german a expulzat saptamana trecuta doi diplomati rusi pe fondul acuzatiilor ca statul rus s-ar fi aflat in spatele uciderii cu focuri de arma a unui cetatean georgian de origine cecena, la 23 august, intr-un parc central din Berlin.

Tornike K., cunoscut si sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost impuscat de doua ori in cap in luna august, in timp ce se indrepta spre o moschee. El luptase alaturi de separatistii anti-rusi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus in acest asasinat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1