Mossad recruteaza online agenti si informatori

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Este deja ceva obisnuit ca agentiile de informatii sa recruteze ofiteri online, dar serviciul israelian de specialitate Mossad a facut un pas mai departe, anuntand ca isi cauta atat agenti, cat si informatori locali, relateaza luni agentia Reuters citata de Agerpres.

Israelul, care are legaturi diplomatice complete cu doar doua tari arabe — Egiptul si Iordania—, nu dispune in alte parti din Orientul Mijlociu de ambasade la care sa poata apela potentialii informatori, si de aici necesitatea de alte canale de recrutare pe plan local.

‘Toata lumea, indiferent de religie, nationalitate sau ocupatie, este binevenita sa contacteze organizatia noastra — Mossad — pentru a lucra pentru noi ori pentru a se implica in activitati ce pot aduce importante beneficii personale’, se poate citi la noua sectiune ‘Contactati-ne’ a paginii de internet a Mossad, disponibila si in limbi ca araba, farsi, franceza sau rusa.

‘Dorim sa va asiguram ca discretia si confidentialitatea depline constituie prioritatea si baza legaturii noastre’, se adauga in apel.

Ambasadele Israelului sunt intens monitorizate inclusiv in Egipt si Iordania si, avand in vedere riscul ca ofertele de informatii sau ajutor plasate online sa fie nesigure, Mossad mai adauga unele recomandari: ‘Va sugeram sa aveti in vedere daca locatia dvs. si computerul pe care il folositi sunt suficient de sigure. Ar fi mai sigur sa completati formularele folosind instrumente care nu au legatura directa cu dvs’.

Mossad a lansat acum circa zece ani o campanie online pentru recrutarea de ofiteri si analisti, pe fondul concurentei tot mai acerbe din partea sectorului IT privat al Israelului, aflat in plina expansiune. Intr-un video promotional este aratat un cuplu care jongleaza intre misiuni de spionaj sub acoperire si timpul petrecut acasa cu familia.

Gad Shimron, fost ofiter Mossad care in prezent scrie pe teme militare si de informatii, a calificat noua abordare drept ‘un efort al agentiei de a atrage cel mai mare numar posibil de parti interesate’. ‘Daca unele din acestea se dovedesc a fi surse valoroase de informatii sau de ajutor, chiar daca 90% sunt respinse ca nefolositoare, tot merita efortul’, a explicat fostul ofiter.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *