Motivele pentru care romanii semneaza in numar mare pentru candidatura lui Iohannis. GALERIE FOTO

Reclame home 1
Reclame home 1

Faptul ca este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a Romaniei in plan extern, lupta impotriva coruptiei si convingerea ca poate transforma Romania intr-o tara normala, in care totul sa functioneze asa cum trebuie – acestea sunt cateva dintre argumentele formulate de romanii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

PNL desfasoara o ampla campanie de strangere de semnaturi pentru presedintele Klaus Iohannis, care candideaza pentru un nou mandat la Cotroceni. Obiectivul declarat al PNL este sa stranga peste doua milioane de semnaturi, cu mult peste cerinta legala de 200.000, semn clar ca presedintele Klaus Iohannis are cea mai puternica sustinere dintre toti candidatii pentru Palatul Cotroceni. Vineri, 20 septembrie, Klaus Iohannis este asteptat sa-si depuna candidatura pentru un nou mandat de Presedinte al Romaniei la Biroul Electoral Central, unde va fi insotit de mai multi lideri si sustinatori din PNL.

Campania de strangere de semnaturi presupune dialogul voluntarilor PNL cu romanii, liberalii explicand de ce candideaza seful statului pentru un nou mandat. Voluntarii PNL au discutat cu cetatenii si au strans marturiile acestora, intr-o radiografie a asteptarilor lor. Ce cred cei care au semnat, dandu-si acordul pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa obtina un nou mandat?

Lupta anticoruptie

Klaus Iohannis este vazut ca un adversar al politicienilor PSD care, prin legile votate in Parlament, au contribuit la elibrarea unor infractori. ”Nepotul meu a fost bruscat pe strada de niste matahale eliberate din puscarie. Am simtit atunci, pentru prima oara in viata, cum doare nedreptatea. Klaus Iohannis a fost vocea care a exprimat tot ceea ce am avut noi de spus, a fost acel politician care vorbea pentru mine, pentru noi. A fost si ramane presedintele meu!”, sustine Mircea Aldea, Deva, judetul Hunedoara. ”Presedintele Klaus Iohannis a pus frana abuzurilor PSD in domeniul Justitiei, folosind toate armele constitutionale. A refuzat sa promulge legile ticaloase ale PSD si s-a adresat, in mod repetat, Curtii Constitutionale”, motiveaza, Ion Preda, din Cluj-Napoca.

Romanii sunt constienti ca presedintele Iohannis a fost un adversar eficient al PSD, garantand drepturile si libertatile fundamentale, precum si promovarea unor legi juste. ”A convocat referendumul pe teme de justitie, care a fost un bun prilej pentru noi toti sa blocam amnistia si gratierea dar, mai mult, a fost o ocazie sa se auda si vocea noastra, nu doar a hotilor care se lupta cu un fantezist <<stat paralalel>>”, argumenteaza Mirela Raducanu, din Ploiesti.

”Vreau eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, nu mai vreau penali si coruptie, vreau un parlament si un guvern format din politicieni capabili sa conduca o tara, vreau sa intram in Spatiul Schengen, vreau salarii si pensii ca in strainatate , iar romanii sa se intoarca in tara lor, sa gaseasca aici locuri bine platite, impozite mai mici pentru case si terenuri! Am semnat pentru Klaus Iohannis pentru ca eu sunt convins ca asta vrea si el”, sustine Nicolae Ifrim, din Sibiu.

A reprezentat Romania cu cinste

In alte cazuri, a cantarit prestatia sefului statului in materie de politica externa. ”Cine ati vrea sa raspunda, la Cotroceni, telefonului Angelei Merkel, spre exemplu? Sau la cel al lui Donald Trump? Si in ce limba sa le raspunda, fiindca exista riscul ca „he-he” sa nu insemne acelasi lucru peste tot”, spune Constantin Marcu, Iasi. ”Presedintele Klaus Iohannis a fost primit de doua ori de presedintele SUA intr-un singur mandat. De asemenea, summit-ul de la Sibiu a fost un succes, iar seful statului a pastrat o relatie buna cu Uniunea Europeana, in timp ce PSD este considerat <<Ciuma rosie>> chiar si de socialistii europenei”, crede Daniel Florea, din Oradea.

”Am vazut reportaje de toate felurile despre Romania la televiziunile din Germania despre coruptie, despre cum au fost eliberati puscariasii, despre cum au incercat unii sa faca legi numai pentru ei. Cand am vazut-o pe Angela Merkel coborand din masina la Sibiu, cand toti ceilalti lideri ai Europei apareau salutand multimea intr-un oras din Romania atunci am inteles ca inca se mai poate salva ceva. Ca inca, cineva, mai poate salva ceva. Klaus Iohannis a facut atunci, fie si pentru o zi , din Romania o tara normala. Il sustin fiindca sper ca zilele de normalitate sa se repete.”, spune Marius Dan, Munchen, Germania.

Blocarea ”topaielii fiscale”

Pentru multi dintre romani, seful statului a pus stavila risipei economice a guvernarilor PSD. ”A criticat dur <<topaiala fiscala>> si a cerut abrogarea ordonantelor de urgenta cu impact negativ pentru economie, precum OUG 114 care duce la nationalizarea Pilonului 2 de pensii, alunga investitorii din energie, telecomunicatii si sectorul bancar si a dus la cresterea preturilor pentru multe produse si servicii”, spune Ioana Teodorescu din Galati.
”Mi-a placut faptul ca presedintele Klaus Iohannis a respins mai multe propuneri ale PSD pentru ministere, persoane cu totul nepotrivite pentru posturile pe care doreau sa le ocupe – fie ca vorbim de Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, fie ca vorbim de Eugen Nicolicea la Justitie”, explica Nicolae Prodan din Brasov.

Multi dintre cei care semneaza pentru Klaus Iohannis sunt intreprinzatori particulari, care invoca speranta normalitatii. ”De 18 ani muncesc pentru a tine pe picioare un magazin. Nu am dat niciodata un leu niciunui inspector de control, desi intelegeam toate apropourile. Am refuzat sa duc plicuri, sa dau ciocolate sau sticle de whisky. Am spus ca la un moment dat o sa ajungem o tara normala si credeam ca sunt singura care mai crede asta. Ma bucur ca nu e asa!”, a explicat Daniela Rotaru, Constanta.

Unul din motivele invocate, este seriozitatea de care da dovada actualul presedinte. ”Am semnat pentru Klaus Johannis pentru ca eu cred ca este cel mai reprezentabil Presedinte care l-a avut Romania de la terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Are reprezentanta, caracter, stofa si tinuta demna de un Presedinte. Poate fi un model pentru orice roman, asta cred eu ca inseamna functia de presedinte al unui stat”, afirma Ion Covaci, din Sibiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole