Moto: Sam Sunderland a castigat etapa a cincea a Raliului raid Dakar 2019

Pilotul britanic Sam Sunderland (KTM) a castigat etapa a cincea a Raliului raid Dakar 2019 la sectiunea moto, desfasurata vineri, intre Moquegua si Arequipa, in timp ce romanul Emanuela Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul 45, relateaza Agerpres.

Francezul Xavier de Soultrait (Yamaha) a trecut primul linia de sosire, dar victoria a fost acordata lui Sunderland (KTM) de comisarii de cursa. Sunderland a incheiat etapa al 14-lea, la 7 min 29 sec, dar i-a fost acordata victoria deoarece a petrecut circa zece minute alaturi de portughezul Paulo Goncalves (Honda), accidentat (traumatism cranian usor, posibila fractura la mana dreapta), precizeaza AFP.

Sunderland a iesit invingator cu timpul de 4 h 11 min 48 sec pe cei 345 km cronometrati, fiind urmat de francezul De Soultrait, la 3 min 23 sec, si se austriacul Matthias Walkner (KTM), la 3 min 32 sec, etc. Gyenes s-a clasat pe 45, la 1 h 07 min 24 sec de invingator.

In ierarhia generala, lider este in continuare americanul Ricky Brabec (Honda), urmat de Sunderland, la 59 sec, si de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna), la 2 min 52 sec, etc.

Gyenes se afla acum pe locul 43, la 5 h 25 min 56 sec de lider. Sambata va fi zi de pauza, iar etapa a sasea va avea loc duminica, intre Arequipa si San Juan de Marcona, pe 336 km cronometrati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1