Motocicleta este de 57 de ori mai periculoasa decat masina

PNL

Daca 1 reprezinta riscul pe km parcurs de un automobilist sa aiba un accident mortal sau grav, un motociclist risca de 57 de ori mai mult sa fie grav ranit sau sa isi piarda viata pe sosea, relateaza marti publicatiile grupului SudPresse, care prezinta cel mai recent studiu realizat de Institutul belgian pentru siguranta rutiera (IBSR). Ca grad de expunere urmeaza biciclistii si pietonii.

BSR a calculat prima oara riscul de a fi victima unui accident mortal sau grav in functie de fiecare categorie de utilizatori si de categoriile de varsta, scrie 7sur7.be.

In afara de autobuz sau tramvai (0,6), masina (1,0) este cel mai sigur mijloc de deplasare. Mai expusi sunt ciclistii, riscurile medii in cazul lor fiind de 23, si pietonii — 8,1.

Motociclistii intre 18 si 24 de ani prezinta o probabilitate de 72,6 ori mai mare sa fie ucisi sau grav raniti pe sosele. Riscul scade la 55,8 in cazul adeptilor motocicletei intre 25 si 44 de ani si la 41,5 la cei intre 45 si 64 de ani, incheie 7sur7.be citat de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1