Motorrad, motocicleta electrica de la BMW, este capabila sa se mentina singura in echilibru 

home camp2
home camp2
home camp2

moto-bmwPentru a marca un secol de existenta, celebrul constructor auto-moto BMW si-a prezentat viziunea cu privire la viitorul transportului pe patru si pe doua roti printr-o serie de prototipuri, dintre care o motocicleta “smart” care este capabila sa se mentina singura in echilibru si care va face inutila purtarea castii, a costumului si armurii pentru motociclisti, conform unui material publicat de Live Science, informeaza AGERPRES.

Motocicleta concept Motorrad Vision Next 100 va dispune de un sistem de autoechilibrare care o va mentine pe doua roti indiferent ca este in miscare sau ca stationeaza. Inginerii de la BMW sustin ca aceasta motocicleta le va permite tuturor pasionatilor de viteza pe doua roti, indiferent daca sunt incepatori, avansati sau experti, “sa se bucure de senzatia de libertate absoluta” pe care ti-o ofera motocicleta.

In locul castii si a costumului de protectie, motociclistul viitorului apropiat, in conceptia BMW, va purta doar un vizor care va functiona ca un display smart pe care vor fi activate comenzile motocicletei. “Schimbul de informatii dintre motocicleta si pilot se face in principal prin intermediul vizorului smart. Acesta mareste substantial campul vizual al pilotului si asigura, pe langa protectia de vant, si accesul la informatii importante ce sunt proiectate direct in campul vizual atunci cand este nevoie de ele”, conform unui comunicat al BMW.

Astfel de informatii nu vor fi necesare tot timpul pentru ca aceasta motocicleta va fi dotata si cu un sistem de pilot automat.

Atat Motorrad, cat si toate celelalte vehicule ale viitorului propuse de BMW vor produce zero emisii poluante, producatorul german subliniind ca propulsia viitorului este exclusiv electrica.

Printre alte concepte din seria “Next 100 Years” (urmatorii 100 de ani) prezentate publicului se numara si o limuzina Rolls-Royce cu lungimea de peste 6 metri care dispune de un sistem de inteligenta artificiala botezata Eleanor. Rolls-Royce Eleanor este o limuzina complet autonoma, dotata cu canapele in locul scaunelor si fara volan.

De asemenea, BMW a mai prezentat si un prototip de Mini partial transparent, conceput special pentru serviciile de car-sharing. Aceste vehicule vor fi chemate prin intermediul unei aplicatii intr-o anumita locatie si se vor conduce singure pana la respectiva locatie.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *