MS pregateste pentru anul viitor un program de actiune pentru victime ale arsurilor grave

pacientMinisterul Sanatatii (MS) pregateste pentru anul viitor un program specific de actiune in cazul unor victime ale arsurilor grave, precum accidentatii de la Colectiv, a declarat miercuri premierul Dacian Ciolos, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri, scrie Agerpres.

Premierul a stat de vorba mai bine de ora cu cativa raniti in urma incendiului de la clubul Colectiv, cu personalul medical, precum si cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu.

“Am vazut cativa dintre accidentatii de la Colectiv, mai ales dintre cei care incep sa recupereze si incep sa recupereze atat fizic, cat si psihic pentru ca au trecut printr-o trauma profunda.

Ma bucur sa vad ca lucrurile incep sa o ia pe fagasul normal. Dincolo de acest caz de la Colectiv, am discutat cu domnul ministru al Sanatatii si ministerul pregateste pentru anul urmator un program pentru arsi pentru a putea actiona in mod specific atunci cand este cazul in astfel de situatii”, a declarat premierul la plecarea de la Spitalul de Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri.

Premierul a subliniat ca, asa cum Guvernul si-a luat angajamentul dinainte de preluarea mandatului sau, urmeaza sa decida si rambursarea costurilor referitoare la cei care au fost deplasati in afara tarii. “Urmeaza sa decidem si rambursarea costurilor cu cei care au fost deplasati in strainatate, atat in Uniunea Europeana, cat si in afara UE. Ai am inteles ca si Ministerul Muncii va veni cu un ajutor pentru insotitorii celor care au fost tratati sau sunt tratati aici in Romania”, a precizat seful Executivului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1