MS: Registru national pentru pacientii cu boala cronica de rinichi

PNL


Ministerul Sanatatii propune infiintarea unui registru national pentru pacientii cu boala cronica de rinichi in stadiul de predializa. Conform referatului de aprobare a proiectului, Spitalul Clinic de Urgenta ”Sf. Ioan” va asigura coordonarea tehnica la nivel national, respectiv realizarea, implementarea si managementul Registrului National de Predializa, iar coordonarea stiintifica va fi asigurata de cadrele didactice din cadrul Clinicii de Nefrologie si Dializa a Spitalului ”Sf. Ioan”, in colaborare cu Comisia de nefrologie a Ministerului Sanatatii, relateaza Agerpres.

“Medicii in specialitatea Nefrologie care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1 – 5 vor fi obligati sa raporteze datele in Registrul National de Predializa, in conditiile prezentului ordin si in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Medicii in specialitatea Nefrologie, care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor sanitare ce furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi stadiile 1 – 5, vor putea prescrie medicatie specifica acestei patologii doar pacientilor inscrisi in Registrul National de Predializa”, se arata in proiectul MS.

Totodata, unitatile sanitare care furnizeaza servicii medicale pentru pacientii diagnosticati cu boala cronica de rinichi sunt obligate sa raporteze datele in Registrul National de Predializa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Iulian isvan

    Este o idee foarte buna si sper sa functioneze cum trebuie. Cu ocazia asta o sa se vada cand intra pacienții in dializa si cati intra in dializa.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1