MT: Fondurile pentru elaborarea documentatiilor tehnico-economice in ceea ce priveste Autostrada Unirii vor fi incluse in bugetul pe 2019

PNL

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis catre Ministerul Transporturilor (MT) textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct in Legea Bugetului pentru anul 2019, in vederea asigurarii fondurilor necesare pentru Autostrada Unirii (A8), tronsonul Targu Mures-Targu Neamt, a anuntat, luni, MT, informeaza AGERPRES.

“Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis catre Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct in Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, in vederea asigurarii bugetului pe anul 2019 aferent elaborarii documentatiilor tehnico – economice pentru obiectul de investitie Autostrada Unirii – tronsonul Targu Mures – Targu Neamt, care este repartizat astfel: credite de angajament 2019: 37.380 mii lei si credite bugetare 2019: 9.309 mii lei”, se arata in documentul publicat pe site-ul MT.

In prezent, CNAIR SA a finalizat documentatia de atribuire aferenta licitarii contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Targu Mures – Targu Neamt. Aceasta a fost transmisa catre ANAP in vederea analizarii si validarii, urmand publicarea anuntului de participare.

Asociatiile civice care militeaza pentru constructia autostrazii A8 Iasi – Targu Mures au solicitat presedintelui Iohannis, la finele anului trecut declararea acesteia drept “obiectiv de interes strategic national”.

Reprezentantii asociatiilor “Impreuna pentru A8″, Pro Infrastructura”, “Moldova vrea autostrada” au cerut, prin intermediul unei scrisori adresate presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis in data de 19 decembrie 2018, sa fie analizata in sedinta CSAT “cuprinderea in bugetul pe 2019 a sumelor necesare realizarii studiilor de fezabilitate, la acest obiectiv de investitii”.

Recent, deputatul PSD Silviu Macovei a sustinut recent ca nu va vota proiectul de buget pentru anul 2019 daca nu sunt prevazuti bani pentru Autostrada A8, Iasi -Targu Mures, sau Autostrada Unirii, cum mai este cunoscuta.

“Am vazut proiectul de buget si reactiile starnite de acesta, mai ales in privinta autostrazii A8 ceruta imperios de locuitorii regiunii nord-est. Acum sunt reactii emotionale, la cald. Indemn la calm fiindca acesta este doar proiectul de buget propus spre dezbatere publica. Pe langa faptul ca avem o lege de finantare si construire a autostrazii, am asistat personal la discutiile cu conducerea partidului cand am fost asigurati ferm ca vor fi fonduri in acest an pentru autostrada Iasi -Targu Mures”, a declarat deputatul Silviu Macovei, intr-un comunicat remis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. eium lnp

    Mai bine autostrăzile Bistrița Suceava și Brașov Bacău. Acolo va fi și trafic și traseul e mai ușor de construit în ambele cazuri. Două autostrăzi la prețul Târgu Mureș- Târgu Neamț. E ca pnlo-userist susțin dezvoltarea României.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1