„Multumesc” este cuvantul magic care face casniciile fericite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

casatorie_12_68e48a4ef4Exprimarea recunostintei este ingredientul magic care face casniciile fericite, a concluzionat o echipa de cercetatori americani, citati de Dhnet.be, transmite Agerpres.

Intr-un studiu publicat in revista Personal Relationships, cercetatorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au examinat legatura care ar putea exista intre o situatie financiara dificila si calitatea vietii conjugale, analizand in special comunicarea dintre membrii cuplurilor si in particular exprimarea recunostintei de catre soti.

Printr-o ancheta realizata la telefon, echipa de cercetatori a intervievat 468 de persoane casatorite, carora le-au fost puse intrebari despre situatia lor financiara, despre modalitatile de exprimare a recunostintei in cuplu, dar si despre modurile in care comunica.

Rezultatele studiului au indicat ca manifestarea recunostintei intre soti este predictorul cel mai coerent si mai semnificativ pentru calitatea vietii conjugale.

„Am constatat ca a te simti apreciat si a sti ca sotul /sotia va stimeaza influenteaza felul in care va simtiti in cuplu, cat de puternic este angajamentul dumneavoastra si credinta ca acesta va dura”, sustine Ted Futris, co-autor al studiului si profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele „arata puterea unui simplu multumesc”, explica, la randul sau, Allen Barton, autorul principal al cercetarii. „Chiar daca un cuplu trece prin momente dificile in alte arii ale vietii, recunostinta intr-o relatie poate contribui la o casnicie fericita”, a subliniat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole