UPDATE: Municipalitatea baimareana vrea sa preia Casa Iancu si mai multe imobile

Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Proiectul a fost retras.

Primaria Baia Mare intentioneaza sa preia in patrimoniul municipiului mai multe imobile, printre care Casa Iancu, situata in Centrul Vechi al orasului.

In acest sens, pe ordinea de zi a sedintei ordinare de vineri, 30 martie, se va regasi un proiect de hotarare, pe care il redam mai jos:

Proiect de hotarare pentru efectuarea demersurilor in vederea preluarii in patrimoniul Municipiului Baia Mare a urmatoarelor imobile – teren si constructii – situate in Municipiul Baia Mare: Casa Iancu, situata in Piata Libertatii nr.18, C.F. 104120 Baia Mare, nr. topo. 858/4/2, Casa Bay, situata in Piata Libertatii nr. 20, C.F. vechi 1314 Baia Mare, nr. topo. 860, convertit in C.F. 108002 Baia Mare si casa proprietate privata a persoanei fizice Sellam Perez David, situata in Piata Libertatii nr. 1, C.F. vechi 21 Baia Mare, nr. topo. 415/1 convertit in C.F. nou 17789 Baia Mare, pentru realizarea unor lucrari de interes public

 Art.1 Se aproba efectuarea demersurilor pentru preluarea in patrimoniul Municipiului Baia Mare a urmatoarelor imobile – teren si constructii – situate in Municipiul Baia Mare:

– Casa Iancu, situata in Piata Libertatii nr. 18, C.F. 104120 Baia Mare, nr. topo. 858/4/2,

– Casa Bay, situata in Piata Libertatii nr. 20, C.F. vechi 1314 Baia Mare, nr. topo. 860, C.F. nou 108002 Baia Mare nr. topo. 860.

– Casa proprietate pivata a persoanei fizice Sellam Perez David, situata in Piata Libertatii nr. 1, C.F. vechi 21 Baia Mare, nr. top. 415/1 convertit in C.F. nou 17789 Baia Mare, pentru realizarea unor lucrari de interes public.

Art.2. Se aproba intocmirea, Raportului de Evaluare pentru stabilirea valorii de piata a imobilelor teren si constructii identificate la art. 1.

Art.3.Se aproba alocarea din bugetul local a sumelor necesare realizarii raportului de evaluare a imobilelor identificate la art.1.

Art.4. Se mandateaza Comisia de licitatie pentru inchirieri, concesionari, vanzari si achizitii de imobile in favoarea Municipiului Baia Mare sa negocieze cu proprietarii preluarea imobilelor identificate la art.1 al prezentei.

Art.5. In cazul in care negocierile nu se finalizeaza  in termen de 60 de zile de la adoptarea prezentei hotarari se va solicita Consiliului Local aprobarea demararii procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica in conditiile legii a imobilelor identificate la art.1 al prezentei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. george

    Daca le preia, are orasul bani pentru intretinerea lor ca obiective turistice si de patrimoniu? Avem experienta trista cu cladirea de pe V. Lucaciu, cladire de patrimoniu, care se prabuseste din zi in zi.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole