Municipalitatea din Napoli vrea sa apere reputatia orasului dandu-i in judecata pe cei care il defaimeaza

Napoli, un oras frumos, dar cu probleme, care de multa vreme sufera din cauza reputatiei sale proaste, a decis sa-si reabiliteze numele facand apel la cetatenii sai sa reclame pe oricine care critica nefondat orasul, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Cel de-al treilea cel mai mare oras din Italia este celebru pentru pizza sa, cladirile istorice si peisajele spectaculoase, dar este asociat in mod regulat si cu coruptia, crizele colectarii gunoiului sau mafia locala, Camorra.

In replica la situatia creata, primarul Luigi de Magistris a infiintat “Defend the City”, un site care sa adune informatii despre remarci “neadevarate” sau “defaimatoare” despre oras. Municipalitatea va solicita retractari sau corectarea acestor afirmatii si, in caz contrar, ii va da in judecata pe cei care le-au facut.

“De ceva timp Napoli a fost vizat de campanii politice, media sau ale unor grupuri de afaceri, politicieni, primari sau suporteri de fotbal”, a spus De Magistris in cadrul unui interviu pentru o televiziune locala pe care l-a postat apoi pe pagina sa de Facebook.

“Acesta nu poate deveni un obicei”, a adaugat el.

Principalul ziar din Napoli, “Il Mattino”, a scris ca decizia primarului este una de propaganda populista si ca Luigi de Magistris, fost procuror si parlamentar european, s-a reinventat pe scena politica ca un radical cu inclinatii de stanga.

“Evident, nimic nu va iesi din asta, la fel ca din multe alte initiative revolutionare anuntate de primar”, scrie ziarul in editorialul de prima pagina, cerandu-i edilului sef sa inceteze sa mai dea vina pe altii pentru problemele orasului si sa se concentreze asupra bunei guvernari.

Primarul, care a dat deja in judecata media pentru articolele critice, dar si un coleg din nordul Italiei care a numit Napoli o “cloaca”, a promis sa foloseasca banii obtinuti din procese pentru proiecte de modernizare urbana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1