Municipiul Baia Mare – rusinea resedintelor de judet la absorbtia fondurilor europene

PNL

Cei 7 ani de mandat ai primarului inculpat Catalin Chereches stralucesc prin incompetenta, arestari, procese si concerte pe bani publici. Pe scurt, paine si circ. Prin comparatie cu alte resedinte de judet, Baia Mare este o rusine. Sibiul, cu aceeasi populatie ca Baia Mare, a investit 152 de milioane de euro, din care 20 de milioane fonduri europene nerambursabile.  Alba Iulia, care are aproximativ jumatate din locuitorii Baii Mari, a atras pana acum 50 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile si a realizat investitii de 80 de milioane de euro. De departe, Oradea este campioana investitiilor facute de primarie, cu 240 de miloane de euro, din care 140 de milioane sunt bani gratis de la Uniunea Europeana.

De fiecare data cand ii este pusa oglinda realizarilor in fata, primarul se isterizeaza, mai face o conferinta de presa si mai ameninta cate un functionar din primarie. A marit salariile din primarie, incepand cu al sau, a alocat sume enorme pentru concerte inutile, fara beneficii pentru municipiu, dar cu dedicatie pentru un grup restrans de interese, conectat de multi ani la teava banilor publici, ai nostri, adica. Cladirile din centrul istoric sunt acoperite cu prelate sa nu se vada stadiul avansat de degradare. Sediile serviciilor din primarie arata ca dupa razboi, vezi sediul buletinelor si al Directiei impozite si taxe. Minerul, Piata Revolutiei, autogara, gara, sunt sub toata critica. Zonele periferice sunt focare de mizerie si infractionalitate. Aurolacii au impanzit orasul, cersetorii sunt peste tot.

Daca punem in balanta celelalte promisiuni electorale ale lui Catalin Chereches, constatam ca totul a fost o minciuna si nimic nu s-a concretizat. Un municipiu nu se dezvolta cu panselute si cu stropit strazile cu apa. E nevoie de investitii in infrastructura, de acordarea de facilitati companiilor, de generarea de locuri de munca si de o administratie transparenta si eficienta. Ceea ce Baia Mare nu are si ceea ce USR va aduce la urmatoarele alegeri.

USR Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1