Municipiul Baia Mare va avea cimitir pentru animale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta ordinara de azi, consilierii locali au votat proiectul de hotarare, initiat de catre consilierul local PSD, Irina Smical, cu privire la infiintarea in municipiul Baia Mare a unui cimitir pentru animalele de companie.

Intrebata fiind despre aceasta propunere, consiliera a marturisit ca un cimitir pentru animale este o mare necesitate pentru detinatorii de animale de companie din municipiul Baia Mare intrucat, in prezent, nu exista nicio prevedere legislativa care sa reglementeze modul in care proprietarii de animale de companie sa gestioneze situatia de deces a animalului.

Multi detinatori de animale din lipsa de alternative obisnuiesc sa ingroape cadavrele animelor pe terenurile publice sau in gradinile proprii. Acest lucru este foarte grav intrucat cadavrele, ca urmare a putrefactiei, pot consititui surse de contaminare a panzei de apa freatica si a solului. Este foarte posibil ca rezervarea unui loc intr-un astfel de cimitir sa se faca cu o anumita taxa intrucat administrarea cimitirului presupune cheltuieli.

”Sunt foarte bucuroasa ca acest proiect de hotarare de CL a fost adoptat si mai ales ca cei prezenti azi la sedinta si-au pus buna-credinta si puterea de decizie in slujba comunitatii baimarene. Le multumesc mult pentru intelegere si sustinere totala colegilor mei din PSD, consilierilor din Coalitia pentru Baia Mare, UDMR si PER.

Regret ca alti colegi nu au putut macar pentru o zi sa-si lase la o parte frustrarile si ranchiuna pentru a ne fi alaturi atunci cand miza este exclusiv interesul comunitatii baimarene”, a declarat consiliera PSD.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2