Municipiul Baia Mare va avea un Plan de Mobilitate Urbana Durabila

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

baia mare placute 2Raportul intermediar pentru proiectul PLAN DE MOBILITATE URBANA DURABILA AL MUNICIPIULUI BAIA MARE a fost finalizat. Marti, 18 octombrie, in Sala Europa a fost prezentarea si consultarea publica cu cetatenii si alte institutii partenere care au contribuit la elaborarea lui, se arata pe site-ul baiamare.ro.

Planul de Mobilitate Urbana este definit ca fiind instrumentul de planificare strategica teritoriala prin care sunt corelate dezvoltarea teritoriala a localitatilor din zona periurbana/metropolitana cu nevoile de mobilitate si transport al persoanelor, bunurilor si marfurilor.

Scopul Planului de mobilitate urbana durabila este de a crea un sistem de transport regional si local, un sistem care sa raspunda punctual nevoilor oamenilor care folosesc mijloacele de transport in comun sau orice alt mijloc de deplasare. Potrivit studiilor efectuate, planul are o serie de beneficii, printre care ameliorarea calitatii vietii si a mediului, accesibilitate tuturor, turism durabil si eficienta mai ridicata a utilizarii resurselor.

Mobilitatea vizeaza toate modurile de transport: motorizat si nemotorizat, pasageri si marfa, in miscare si stationare, public sau privat. Acest proiect vital pentru comunitatea locala a fost realizat de SC Metroul SA din Bucuresti, contractul fiind castigat in urma unei proceduri de achizitie publica.

Discutiile au vizat printre altele, urmatoarele aspecte:

-desconjestionarea traficului rutier la orele de varf;
-extinderea transportului public prin achizitionarea de autobuse electrice sau dupa caz troleibuze;
-construirea parcarilor supra si subterane in vederea facilitatii traficului pe strazile din Baia Mare;
-extinderea retelei de piste pentru biciclete si crearea de noi spatii publice pietonale.

In elaborarea proiectului, societatea abilitata urmeaza sa tina cont de propunerile mentionate in cadrul dezbaterii publice pe aceasta tema.

Colaborarea cu aceasta companie de consultanta si proiectare, care poseda o experienta solida in domeniul elaborarii strategiilor si planurilor de mobilitate urbana durabila, creaza premisele pentru finalizarea cu succes a PMUD Baia Mare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *