Munitie din al Doilea Razboi Mondial descoperita in Maramures

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

grenadaLa sfarsitul saptamanii trecute, echipa pirotehnica a I.S.U. Maramures a intervenit la identificarea, cercetarea, ridicarea si transportul a doua elemente de munitie gasite pe teritoriul judetului.

Astfel, vineri, 8 mai, pirotehnistii I.S.U. Maramures au ridicat o grenada defensiva descoperita de catre un angajat al unei firme, care executa reabilitarea Drumului National 18, intre comuna Vadu Izei si satul Berbesti. Echipa pirotehnica a cercetat zona, pe o suprafata de circa 200 de metri patrati, cu detectorul de metale. Nu au fost gasite alte elemente de munitie. Grenada a fost dusa la depozitul special amenajat al I.S.U. Maramures.

Sambata, 9 mai, echipa pirotehnica a I.S.U. Maramures a fost alertata din nou si s-a deplasat in municipiul Sighetu Marmatiei, pe strada Valea Hotarului, unde a procedat la identificarea, cercetarea, ridicarea si transportul unui element de munitie gasit in timpul unor lucrari de constructie.

Pirotehnistii au cercetat si aceasta zona, pe o suprafata de circa 200 de metri patrati, cu detectorul de metale. Nici in acest caz nu au fost gasite alte munitii. Elementul, identificat drept o bomba de aruncator de calibrul 82 de milimetri, a fost depozitat, la randul sau, in depozitul special amenajat al I.S.U. Maramures.

Cele doua elemente de munitie, ramase din timpul ultimei conflagratii mondiale, urmeaza sa fie distruse.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1