A murit omul de afaceri Dan Adamescu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani. Anuntul a fost facut de nora sa, Adriana Constantinescu, informeaza News.ro.

Dan Adamescu detinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurari si Medien Holding, trustul care includea ziarul Romania Libera. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucuresti.

Omul de afaceri se afla in scaun cu rotile si suferea de numeroase afectiuni, astfel incat peniteniciarul a decis in septembrie 2016 sa fie transferat intr-un spital civil, intrucat nu-i poate asigura o ingrijire medicala adecvata.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale.

El facuse si o cerere de liberare conditionata, care ii fusese insa respinsa, putand sa mai faca una in luna februarie a acestui an.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au ridicat, la sfarsitul anului trecut, controlul judiciar pe cautiune pentru Dan Adamescu, in dosarul falimentarii Astra Asigurari. Procurorii fixasera cautiunea la 40 de milioane de lei in acest caz.

Dan Adamescu si fosta sefa a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor Angela Toncescu au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si spalarea banilor in dosarul falimentarii Astra Asigurari, alaturi de alte opt persoane cu functii de conducere in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, prejudiciul in acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar pe cautiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA si administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA si SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz in serviciu in forma calificata, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si spalare a banilor, anunta DNA.

In cauza, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat ca se constituie parte civila in cauza cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodata, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a declarat ca se constituie parte civila in cauza cu suma totala de 714.089.825,66 lei.

sursa foto: agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. dan

    In final, mortul este vinovat si ca urmare va raspunde ingerasul lui in fata justitiei si a pagubitilor.

    Reply
  2. toader

    Ce ironie,sa fi patron la Adevarul si angajatii tai sa lupte ca tu sa nu fi gratiat.Nici macar pe patul de moarte.Cinic.Ne mai tinem si mari crestini.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2