Muzeul de Mineralogie Baia Mare, vizitat de o echipă a televiziunii naționale din Danemarca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În data de 12 octombrie, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a fost vizitat de o echipă a televiziunii naționale din Danemarca.

Mai exact, prezența televiziunii daneze în Baia Mare se datorează realizării unei emisiuni ample despre minerale.

”Aceștia realizează o emisiune mai vasta, despre minerale, ocurențe a unor specii inedite de minerale, incluzând și burse internaționale unde se comercializează minerale. Ne-au solicitat ca o parte din emisiune să fie filmată în Expoziția permanentă din Muzeul nostru, datorită importanței acestuia pe plan european și a diversității mineralelor expuse aici.

Din partea Muzeului de Mineralogie, gazdele ospeților danezi au fost directorul Ioan Denuț și muzeograful Alexandra Sîngeorzan, care au vorbit despre diversitatea mineralogică a spațiului maramureșan, istoricul Muzeului și cele mai reprezentative eșantioane de flori de mină expuse. Emisiunea va fi difuzată la televiziunea daneză în primăvara anului viitor.

Le mulțumim pentru interesul acordat, pentru promovarea mineralelor și a instituțiilor maramureșene și așteptăm cu nerăbdare difuzarea emisiunii!”, precizează reprezentanții instituției de cultură băimăreană, pe site-ul oficial.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2