Muzeul Judetean de Arta Baia Mare suspenda activitatile cu publicul

PNL

Conducerea Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» decide SUSPENDAREA – INCEPAND CU ZIUA DE JOI, 12 MARTIE a.c. SI PANA IN ZIUA DE MARTI, 31 MARTIE a.c. – A TUTUROR ACTIVITATILOR CU PUBLICUL, INCLUSIV:

  1. a) vizitarea expozitiei permanente si a expozitiilor temporare (individual, si/sau in grup);
  2. b) activitati educationale, atat cele organizate si/sau gazduite in spatiile interioare al muzeului (sali de expozitii; sala de programe educationale, si altele asemenea), cat si cele programate anterior sa fie organizate si/sau gazduite in spatiile altor locatii institutionale din municipiul Baia Mare si/sau judetul Maramures;
  3. c) orice alte evenimente si activitati cu participarea nemijlocita a publicului, indiferent de spatiul de desfasurare preconizat (fie el inchis, sau deschis), si care implica in vreun fel sau altul participarea muzeului nostru.

Aceasta decizie de suspendare temporara pe perioada 12-31 martie a.c. – dar cu posibilitatea prelungirii sale ulterioare, functie de evolutia problematicii contagiunii virale in tara si in arealele municipal si judetean – reprezinta punerea in acord a regulilor de functionare publica a muzeului nostru, cu masurile legislative si normative dispuse de autoritatile in drept, in vederea stoparii riscurilor de raspandire a infectiei cu Coronavirus SARS-CoV-2 / COVID-19, dupa cum urmeaza:

  1. a) Hotararea nr. 7/11.03.2020a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta din cadrul Guvernului Romaniei, privind aprobarea Hotararii nr. 9/10.03.2020 a Grupului de suport tehnico–stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei (cf. art. 5):

„(…) art. 5. (…) sistarea activitatilor cu public pentru muzee, pana la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire. (…)”

  1. b) Adresa Cabinetului Ministru sub  1775/10 martie a.c. aMinistrului Culturii privind masurile de siguranta in contextul riscului de raspandire a infectiei cu noul coronavirus, si a prevederilor Hotararii nr.7/07.03.2020 a Grupului de suport tehnico–stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, prin care s-a luat decizia ca:

„(…) in perioada 10 martie – 22 martie 2020 sa se suspende toate activitatile si evenimentele cu public la nivelul fiecarei institutii. (…)”

  1. c) Comunicatul Institutiei Prefectului –Judetul Maramures postat in 10.03.2020, orele 13:15 (vezi: https://www.facebook.com/prefecturamaramures/posts/2918826981489710) pe reteaua de socializare Facebook:

Se interzice, pana la data de 31 martie a.c, organizarea targurilor si expozitiilor in judetul Maramures

In contextul riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus – COVID19 si adoptarea masurilor de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul tarii noastre, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit in sedinta extraordinara si a decis interzicerea organizarii si desfasurarii targurilor si expozitiilor de orice natura, pana la data de 31 martie a.c., in judetul Maramures [sublinierea noastra]. (…)”

Starea de sanatate si siguranta vizitatorilor nostri, ale personalului muzeului si cele ale comunitatii ca intreg, precum si asigurarea calitatii optimale pentru starile de conservare si de sanatate ale patrimoniului muzeal pe care il tezaurizam – reprezinta prioritati majore ale muzeului noastru. Pentru a elimina riscurile si vulnerabilitatile generate de raspandirea COVID-19, si urmand masurile luate de autoritati pe plan national si international, institutia muzeala va fi asadar inchisa accesului publicului – deocamdata cel putin in intervalul 12-31 martie anul curent.

Activitatea personalului va continua conform programului obisnuit de lucru. Urmarim reconfigurari partiale si (deocamdata) temporare ale unor prioritati de obiective si sarcini, in sensul sporirii timpului si mijloacelor de munca alocate unor activitati individuale de cercetare–documentare, respectiv in sfera operatiunilor specifice reevaluarii patrimoniului muzeal detinut. Functie de evolutia pe termen scurt si mediu a situatiei contagiunii virale (extensie sau contractie), aceste masuri vor putea fi prelungite si, eventual, extinse in viitor.

Anuntam public ca, cel putin deocamdata, mentinem pe mai departe activ si functional planul expozitional pe anul 2020: echipele curatoriale isi continua activitatile planificate in elaborarea/organizarea expozitiilor propuse, iar daca contextul viitor o va cere, PRECONIZAM PREZENTAREA ONLINE – IN ABSENTA PUBLICULUI – A NOILOR EXPOZITII in modalitati tehnice si formate pe care suntem pe cale sa le elaboram, si care vor fi comunicate public in timp util, la vremea potrivita.

Pe mai departe, in aceasta perioada publicul va putea urmari online prezenta publica a institutiei noastre in mediul virtual, acolo unde Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» va continua sa comunice – cu Dumneavoastra – Publicul ! – utilizand urmatoarele adrese:

  1. a) pagina web: https://www.muzartbm.ro/;
  2. b) pagina blog: http://muzeuldeartabaiamare.wordpress.com;
  3. c) reteaua de socializare facebook: https://www.facebook.com/MJACABM/ ;
  4. d) reteaua youtube: https://www.youtube.com/user/MuzeulDeArtaBM?reload=9 ;

Informatii viitoare privind evolutia evenimentelor si asupra problematicii activitatilor noastre directe cu publicul vor fi transmise in timp util, in functie de deciziile autoritatilor competente, ale forurilor superioare si organismelor de specialitate.

Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1