Muzeul Judetean de Istorie: Lansarea volumului „Marea Unire a Romanilor. Oameni, locuri, documente din Maramures (1918-1919)”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare si Muzeul Maramuresan din Sighetu Marmatiei organizeaza joi, 22 februarie, ora 13.00, la un eveniment cultural in cadrul caruia va fi lansata cartea „Marea Unire a Romanilor. Oameni, locuri, documente din Maramures (1918-1919)” scrisa de Gheorghe Todinca, director al Muzeului Maramuresan.

Lucrarea se doreste a fi, conform autorului, „o contributie la completarea informatiei istorice si documentare despre evenimentele ce au avut loc in Maramuresul istoric in anii 1918-1919, adeziunea romanilor maramureseni la Actul istoric de la 1 Decembrie 1918, cand la Alba Iulia s-au pus bazele statului national unitar roman.”

Publicarea cartii a fost posibila cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Maramures, fiind realizata in cadrul unui proiect integrat programului care celebreaza Centenarul Marii Uniri.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures din Baia Mare, str. Monetariei, nr. 1-3.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2