Muzeul Luvru inaugureaza, cu patru luni in avans, rezervarile pentru expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci

PNL

Muzeul Luvru din Paris inaugureaza marti, cu patru luni in avans, rezervarile pentru o expozitie-far dedicata lui Leonardo da Vinci, programata la sfârsitul lunii octombrie, cu ocazia implinirii a 500 de ani de la moartea celebrului artist renascentist, in contextul in care achizitionarea biletelor la fata locului nu va fi posibila, informeaza AFP, titrat de Agerpres.

“Din cauza afluentei asteptate, expozitia va fi accesibila doar pe baza de rezervare intr-un anumit interval orar, pentru a oferi publicului un mai bun confort al vizitei. Acest dispozitiv se aplica pentru toti vizitatorii, inclusiv pentru aceia care dispun de un acces liber sau gratuit in muzeu”, au anuntat luni reprezentantii de la Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume.

Expozitia isi va deschide portile pe 24 octombrie. Rezervarile pot fi facute incepând de marti pe site-ul www.ticketlouvre.fr si in marile lanturi de magazine din Franta.

In jurul colectiei sale Da Vinci, ce cuprinde cinci tablouri si 22 de desene realizate de marele artist italian, Muzeul Luvru va adauga aproape 120 de opere (picturi, desene, manuscrise, sculpturi, obiecte de arta) provenite de la cele mai prestigioase institutii europene si americane: Royal Collection, British Museum, The National Gallery din Londra, Pinacoteca Vaticana, Metropolitan Museum din New York si Institut de France.

Muzeul Luvru negociaza in prezent anumite imprumuturi si cu câteva muzee italiene. Muzeele franceze vor imprumuta la rândul lor Italiei pânze de Rafael, pentru o mare expozitie care ii este dedicata renumitului pictor renascentist si care va avea loc in 2020 la Roma.

Italia a exprimat in iarna acestui an susceptibilitate fata de Franta in legatura cu numeroasele manifestari culturale programate in acest an in Hexagon si dedicate lui Leonardo da Vinci, un artist toscan care si-a petrecut doar ultimii trei ani din viata in Franta, la invitatia regelui Francisc I.

Nu este insa pentru prima data când muzeul Luvru implementeaza un sistem de rezervari. La fel s-a intâmplat si in 2018 cu ocazia unei expozitii dedicate pictorului Vermeer. Insa in cazul lui Da Vinci, rezervarile sunt inaugurate mult mai devreme.

Administratorii muzeului doresc sa evite aglomerarile vizitatorilor, care nu permit o vizionare buna a exponatelor. Aproximativ 10,2 milioane de turisti au vizitat in 2018 diversele aripi ale imensului muzeu parizian: o afluenta care nu este usor de gestionat, in pofida unor dispozitive moderne de orientare a vizitatorilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1