Muzeul Van Goh va restaura panza “Floarea Soarelui” a pictorului olandez timp de sase saptamani


Celebra panza ‘Sunflowers’ (‘Floarea Soarelui’) a pictorului olandez Vincent van Gogh va fi dusa intr-un atelier al muzeului Van Gogh din Amsterdam, pentru a fi supusa unor lucrari de restaurare, care vor dura sase saptamani, relateaza vineri EFE, potrivit Agerpres.

Muzeul dedicat pictorului noteaza intr-un comunicat ca in aceasta perioada se va definitiva si o investigatie exhaustiva realizata pentru a stabili starea in care se afla aceasta pictura.

“Tabloul va fi restaurat pentru a garanta in cel mai bun mod posibil conservarea sa pentru generatiile viitoare. Sunflowers’ va fi din nou expus la muzeul din Amsterdam, incepand de vineri 22 februarie”, subliniaza muzeul. Restaurarea va fi “limitata”, fapt ce explica perioada scurta in care opera nu va fi expusa, insa muzeul a asigurat ca va informa ulterior despre toate lucrarile realizate asupra tabloului. O echipa internationala a inspectat in ultimii ani starea panzei pe care Van Gogh a pictat-o in 1889, si se asteapta ca aceasta sa fie ultima faza a investigatiei.

Van Gogh a pictat cinci tablouri avand ca tema ‘Floarea Soarelui’ dupa ce a plecat, in 1888, la Paris pentru a transpune pe panza peisajul insorit al Frantei. Muzeul olandez detine unul dintre ele, in timp ce celelalte patru se afla la Tokyo, München, Londra si Philadelphia. Gazduit intr-o casa din Provence (Frantia), Van Gogh l-a invitat pe prietenul sau Paul Gauguin sa picteze alaturi de el si, cat timp l-a asteptat sa vina, a realizat cateva tablouri cu floarea soarelui pentru a decora incaperile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1