Muzica poate produce senzatii asemanatoare orgasmului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

muzicaUnele piese muzicale pot produce senzatii asemanatoare cu orgasmul – cel putin asa sustin cercetatori de la Universitatea Wesleyan din Middletown (Connecticut, Statele Unite). Inima bate mai tare, corpul este strabatut de fiori, iar pielea se face de gaina – sunt senzatii resimtite la ascultarea unor bucati muzicale.

Echipa de cercetatori americani s-a ocupat de natura acestor emotii, care ar semana cu orgasmul. Rezultatele studiului realizat de ei, aparute in revista Frontiers in Psychology, arata ca anumite melodii sau armonii pot produce senzatii asemanatoare cu cele resimtite in timpul unui contact sexual. Acest tip special de orgasm, pe care cercetatorii il numesc ‘fior’ sau ‘orgasm al pielii’ (skin orgasm) pentru a evita orice conotatie sexuala, nu ar afecta decat 5% dintre melomani, mentioneaza studiul. El se manifesta prin furnicaturi, piele de gaina si chiar excitatie sexuala la cele mai receptive persoane.

‘Orgasmul pielii sau fiorul muzical este o senzatie de placere universala, dar si variabila, ce afecteaza anumite parti ale corpului uman si depinde de persoana si de imprejurarile in care se manifesta. Este o senzatie care prezinta unele caracteristici biologice si psihologice ale orgasmului sexual’, arata cercetatorii, citati joi de metronews.fr, transmite Agerpres.

Profesorul Psyche Loui si colegul sau Luke Harrison, ambii autori ai studiului, s-au ocupat si de melodiile cele mai susceptibile sa produca acest faimos ‘fior’.

In timpul ascultarii, productia de dopamina este similara cu cea provocata la o priza de drog sau o relatie sexuala. In fruntea pieselor care produc ‘fiorul’ se afla Concertul pentru pian numarul 2 de Rahmaninov. Potrivit oamenilor de stiinta, schimbarile bruste de armonie, crescendo-urile puternice si alte apogiaturi (note voit straine de armonie) ar fi cele care provoaca emotii aflate la originea unui orgasm al pielii.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2