N-a fost ordonanta, cum a cerut Durus (USR), a fost propunere legislativa: Serviciul de canalizare va avea TVA de 9%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Camera Deputatilor a votat azi legea privind scaderea cotei TVA la 9% la serviciul de canalizare; la productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica in sistem centralizat; la livrarea de electricitate si gaze naturale, precum si la serviciul public de salubrizare a localitatilor. Deputatii au votat proiectul in unanimitate, desi Guvernul a dat aviz negativ.

„E important ca a fost o mobilizare pentru acest proiect. Prin reducerea cotei de TVA la 9% pentru aceste servicii raman anual sume importante in buzunarul populatiei. A fost si motivul pentru care am depus in urma cu trei luni o interpelare Ministrului Economiei prin care am cerut reducerea TVA la serviciul de canalizare la 9%.

Era aberant faptul ca la furnizarea apei se platea 9% TVA, dar pentru apa care ajungea in canal se percepea un TVA de 19%. Am cerut, la depunerea interpelarii, ca Guvernul sa treaca aceasta prevedere printr-un proiect de lege propriu sau printr-o ordonanta, fiind calea cea mai scurta. Ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, mi-a raspuns ca Guvernul nu-si asuma o astfel de initiativa. E bine ca s-a gasit calea unei legi”, a comentat subiectul deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Noile cote de TVA se vor aplica de la 1 ianuarie 2019.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *