Nasterea unui pui de urs panda intr-o gradina zoologica din Japonia, o premiera in ultimii 5 ani

Un pui de urs panda s-a nascut luni la gradina zoologica Ueno din Tokyo, o premiera in ultimii cinci ani, fiind atat de mic incat poate fi tinut in palma, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Mama puiului, femela Shin Shin, de 11 ani si 110 kg, a adus puiul pe lume cu putin timp inainte de pranz, au anuntat responsabilii parcului zoo intr-un comunicat. Nou-nascutul, supravegheat indeaproape de mama lui, nu a putut fi cantarit, dar greutatea lui este estimata la 150 g, au adaugat ei.

Ursii panda vin pe lume fara blana si au culoarea roz. “Este adesea dificil sa le stabilesti sexul”, a declarat un purtator de cuvant pentru AFP, adaugand ca uneori au fost comise erori din acest punct de vedere.

Shin Shin, care s-a imperecheat cu Ri Ri in februarie, a mai avut un pui in 2012. Atunci a fost o premiera in 24 de ani pentru aceasta gradina zoologica, dar puiul de panda a murit de pneumonie sase zile mai tarziu.
Luna trecuta, in asteptarea fericitului eveniment, multimi de oameni au venit sa o vada pe viitoarea mamica mestecand linistita bambus si scarpinandu-se pe burta.

Ursii panda giganti sunt reputati pentru stangacia lor in imperechere, masculii parand sa nu stie prea bine nici cand, nici cum sa se acupleze cu femelele. Iar cand in cele din urma se decid sa treaca la fapte, imperecherea dureaza adesea prea putin. Ceea ce reprezinta o problema, in conditiile in care femela de panda gigant nu poate fi fecundata decat o perioada de doua-trei zile pe an.

Vestea cea buna a avut imediat un impact asupra magazinelor locale, cotatiile actiunilor unui lant de restaurante crescand cu 38%. Lantul Totenko a inregistrat deja o crestere a cursului in luna mai, cand s-a aflat vestea privind o posibila sarcina. Principalul sau restaurant se afla in apropiere de gradina zoologica Ueno si prezenta unui pui de panda ar urma sa atraga un mare numar de vizitatori in cartier.

Potrivit estimarilor, mai exista in libertate mai putin de 2.000 de exemplare din aceasta specie cu blana alba si neagra si urechi rotunde, in trei provincii din regiunea de centru-sud a Chinei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1