Nationala Romaniei va juca un amical cu Chile pe 30 mai

Federatiile de fotbal din Chile si Romania au ajuns la un acord ca echipele lor nationale de seniori sa dispute un meci amical in data de 30 mai, in Chile, pe un stadion si la o ora ce vor fi stabilite ulterior, anunta forul chilian, citat de AGERPRES.

Partida va conta in cadrul pregatirilor selectionatei chiliene pentru Cupa Mondiala din Brazilia (12 iunie — 13 iulie), la care Romania nu s-a calificat.

Site-ul federatiei chiliene noteaza ca Romania este una dintre cele patru tari care au participat la primele trei editii la Cupei Mondiale (1930, 1934, 1938), celelalte fiind Brazilia, Franta si Belgia. In total, tricolorii au participat la sapte editii ale Cupei Mondiale, cea mai buna campanie fiind in 1994, in SUA, cand au atins sferturile de finala, cu ”legendarii” Gheorghe Hagi si Dan Petrescu in echipa, mai relateaza sursa amintita.

Romania a ratat calificarea la CM 2014 in urma unui baraj cu Grecia, 1-3 la Pireu si 1-1 la Bucuresti.

Romania va mai intalni in 2014 o formatie sud-americana, Argentina, in martie, la Bucuresti, tot in meci amical.

Tricolorii au castigat singurul meci disputat cu Chile, pe 18 mai 1982, cu scorul de 3-2, la Santiago. Regretatul Michael Klein (8, 25) si Ionel Augustin (28) au marcat pentru echipa antrenata de Mircea Lucescu, in timp ce pentru gazde au inscris Bigorra (55) si Caszely (62).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1