NATO cere Rusiei sa-si retraga trupele de la granita cu Ucraina

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut miercuri Rusiei sa nu-i mai sustina pe separatistii din Ucraina si sa-si retraga trupele de la granita ucraineana, pentru a putea fi gasita o solutie politica la conflictul dintre Kiev si Moscova, relateaza Reuters citata de Agerpres.

El a mai afirmat ca NATO nu poate confirma o retragere a trupelor ruse de la granita cu Ucraina.

“Rusia ar trebui sa-si respecte angajamentele internationale, sa nu-i mai sustina pe separatisti si sa-si retraga trupele de la granita, pentru a putea fi gasite solutii politice”, a declarat Rasmussen presei, dupa o intalnire la Varsovia cu ministrul polonez de externe si cu cel al apararii.

Rasmussen a adaugat ca, daca va fi necesar, NATO nu va ezita sa ia toate masurile necesare pentru a spori securitatea aliatilor sai din Europa Centrala si de Est, care ar putea include exercitii suplimentare, revizuirea planurilor de aparare si o desfasurare corespunzatoare a trupelor.

Presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut miercuri separatistilor prorusi din estul Ucrainei sa amane referendumul prevazut pentru duminica, 11 mai, cu privire la declararea independentei regiunilor Donetk si Lugansk. El a afirmat de asemenea ca Moscova si-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfarsitul lunii aprilie, ca s-ar fi aflat 40.000 de militari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1