NATO isi suspenda cooperarea militara si civila cu Rusia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

NATO a decis marti, la Bruxelles, sa suspende intreaga cooperare practica militara si civila cu Rusia, ca urmare a interventiei militare ruse in Ucraina si a incalcarii de catre Rusia a suveranitatii si a integritatii teritoriale ale Ucrainei. Decizia a fost luata in cadrul reuniunii ministrilor de externe ai statelor membre NATO, inceputa marti la Bruxelles, releva un comunicat de presa al Aliantei Nord-Atlantice, scrie Agerpres.

De asemenea, NATO si Ucraina au hotarat sa puna in aplicare masuri imediate si pe termen lung pentru a consolida capacitatea Ucrainei de a-si apara propria securitate. Ministrii de externe din statele aliate au convenit si un set de masuri destinate consolidarii cooperarii cu alti parteneri NATO din Europa de Est, in cadrul programelor bilaterale deja existente.

”Nu recunoastem incercarea ilegala si ilegitima a Rusiei de a anexa Crimeea. Ii cerem Rusiei sa ia masuri imediate, asa cum se arata in declaratia Comisiei NATO-Ucraina, pentru a reveni in conformitate cu dreptul international si cu obligatiile si responsabilitatile sale internationale si a se angaja intr-un dialog real pentru gasirea unei solutii politice si diplomatice ce respecta dreptul international si granitele international recunoscute ale Ucrainei. Sustinem desfasurarea unei misiuni OSCE de monitorizare in Ucraina”, se mai arata in declaratia sefilor diplomatiilor din cele 28 de state membre NATO.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *